Иво Даскалов, известен с прякора си Лудия, се призна днес

...
Иво Даскалов, известен с прякора си Лудия, се призна днес
Коментари Харесай

Иво Лудия влиза в затвора за много години!

Иво Даскалов, прочут с прякора си Лудия, се призна през днешния ден за отговорен по обвиняване за причиняване на гибел по несъобразителност на трима мъже, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg . " Съжалявам за всичко, което се случи. Признавам напълно виновността си ", съобщи в правосъдната зала 47-годишният пловдивчанин. Поради тази причина делото завърши по съкратената процедура.

Инцидентът е от 2 май предходната година, когато Иво Лудия чествал Великден със свои близки и познати в къща в село Бойково. Въпреки че през целия ден употребявал алкохол, към 21,30 часа той потеглил за Пловдив с БМВ Х5, като в колата качил двама свои познати. На Околовръстното шосе Иво Даскалов подхванал изпреварване, само че със скорост от 180 км/час се блъснал в идващото отсреща БМВ 730 Д. На място починали водачът на второто БМВ - Н.И. (на 43 години), както и двамата пасажери в автомобила на Лудия, надлежно на 36 и 38 години. Установен по неоспорим метод бил и фактът, че Даскалов карал с 2,17 промила алкохол в кръвта.

Прокурорът по делото, както и юристите на почернените фамилии, желаеха оптималната присъда за Иво Даскалов, изтъквайки утежняващи виновността му условия. Те показаха, че обвиненият има до този миг 14 наказателни постановления за нарушение закона за придвижването по пътищата, както и 5 бр. фишове. Освен това съгласно думите им Иво бил с " криминалистични данни ", макар че към този момент е изтърпял предходна своя присъда.

В правосъдната зала Иво Даскалов бе с патерица и накуцваше мощно, а юристите му показаха умозаключение на проф. Владимир Ставрев от клиниката по ортопедия и травматология към УМБАЛ " Св. Георги " в Пловдив, че би трябвало да се подложи незабавно на интервенция за промяна на дясна подбедрена става.

Даскалов бе наказан на 15 години затвор, а поради признание на виновността наказването му бе редуцирано с една трета. В последна сметка той ще лежи в пандиза 10 години, а за 12 години му бе отнета шофьорската брошура.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР