Ивет Лалова-Колио започна с фаулстарт участието си за България на

...
Ивет Лалова-Колио започна с фаулстарт участието си за България на
Коментари Харесай

Фаулстарт на Ивет Лалова на Европейското

Ивет Лалова-Колио стартира с фаулстарт присъединяване си за България на Европейското отборно състезание по лека атлетика във финландския град Ваасе - Първа лига.

Най-добрата родна спринтьорка направи грешката в сериите на 100 метра и надлежно загуби опцията да се бори за крайната победа. Стартовата реакция на Лалова-Колио бе 0.014, а всичко под 0.100 се счита за фаулстарт, какъвто тя рядко е правила в кариерата си. Българката бе любимка за успеха в дисциплината, само че в този момент няма да може да донесе точки за страната ни. Муджинга Камбунджи от Швейцария бе най-бърза в сериите с 11.55 секунди.

Лалова-Колио записа втори резултат в сериите на 200 метра - 23.68 секунди, като само бразилката Лорене Доркас Базоло е другата група се оказа по-бърза с 23.62 секунди. На 18 юни българката записа персонален връх от 22.82 секунди на Диамантената лига в Стокхолм.

При мъжете Денис Димитров пробяга 100-те метра за 10.69 секунди, а на по-дългата отдалеченост спря хронометрите на 21.15 секунди и надлежно се класира сполучливо за финалите през уикенда. Португалецът Давид Лима записа най-хубавия резултат за сезона на 200 метра - 20.67 секунди.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР