Ивендър Холифийлд тренира с Владимир Кличко в опита си да

...
Ивендър Холифийлд тренира с Владимир Кличко в опита си да
Коментари Харесай

Кличко помага на Холифийлд за завръщането

Ивендър Холифийлд тренира с Владимир Кличко в опита си да се завърне на кръга. 57-годишният американец, който се отдръпна през 2011 година, желае да направи трети мач с Майк Тайсън, който също се готви за завръщане. В обществените мрежи Холифийлд разгласява няколко клипа, на които се вижда, че тренира с Кличко. 44-годишният украинец дава директиви на легендата, а в ролята на треньор е различен някогашен международен първенец - Антонио Тарвър.

Холифийлд към този момент е водил диалози с Тайсън за трети мач посред им. И двамата оповестиха, че се завръщат за демонстративни дуели за щедрост.

" С Майк говорихме към този момент, а в този момент неговите хора би трябвало да приказват с моите хора. Още не сме постигнали съглашение, само че има диалози. Има някои огромни хора от разнообразни страни, които биха желали да го създадем. При мен обстановката е: " Да, в случай че можем да го създадем, дано да го създадем. " Знам, че може да е нещо огромно ", разяснява Холифийлд.

Той въпреки всичко акцентира, че става въпрос единствено за показателен мач: " Не желаех да се връщам на кръга, тъй като постоянно съм споделя, че когато спра, ще спра в действителност. Но за показателен мач е друго. Няма да се умъртвявам за никого. Няма да диря нокаути и няма да бъде повече от 3 рунда. Ще го създадем както би трябвало. Но ще бъда в страхотна форма. Ако някой си мисли, че ще ме удари, не желая да си мислят, че аз няма да им върна. Не знам дали ще е Майк. Ако не се разберем, значи не е писано да стане. "

I'm feeling stronger and stronger as each day passes. I'm looking forward to stepping back into the ring this year pic.twitter.com/gXMOHviyIB
— Evander Holyfield (@holyfield) May 22, 2020
Тайсън първи разгласи, че желае да се върне на кръга. Макар че 53-годишният някогашен първенец също приказва единствено за демонстративни мачове, той получи редица предложения за мачове от боксьори и състезатели по смесени бойни изкуства. Друг някогашен притежател на купа в тежка категория - Шанън Бригс (48 г.), пък разгласи, че към този момент се е схванал за мач с Тайсън, само че това по този начин и не е доказано.

Тайсън не изключва вид да се бие с Холифийлд още веднъж, 23 година след втория мач посред им, в който той отхапа част от ухото на противника си.

" Забавлявам се, наподобявам добре, демонстрирам новото си тяло. Всичко е допустимо, а егото ми стартира да се подвига. Ще забележим. Има доста хора, които се нуждаят от помощ, а нещо такова може да им оказа помощ. Това желая в този момент - да работя за щедрост. Не знам дали с Ивендър ще се срещнем на кръга. Би било ужасно за щедрост. Можете ли да си визиите аз и той още веднъж на кръга? Заклетите врагове. Ще го създадем за хората, които нямат толкоз шанс, колкото нас. Това е нещо, което в никакъв случай не е правено в историята на този спорт ", сподели Тайсън.

Въпреки че той също приказва единствено за демонстративни мачове, една от четирите международни федерации в професионалния бокс - международният боксов съвет (WBC), е подготвена да го вкара в ранглистата с актуалните боксьори , в случай че в действителност се върне на кръга. Президентът на WBC Маурисио Сюлейман разгласи, че поддържа Тайсън и счита, че той може да се оправи и с някои от актуалните боксьори.

" Майк Тайсън беше най-младият боксьор, станал международен първенец. Може би ще стане и най-стрият! Той е голяма, именита фигура. Той е икона в нашия спорт, икона за WBC. Може да нокаутира всеки с един удар когато и да е! Разбира се, че ще го подкрепим! Не желая да злоупотребявам. Това е тематика, която забавлява всички нас. Демонстративен мач е едно, в случай че се върне, той би трябвало да бъде лицензиран, а това е дълъг развой. Ще го поддържа, той го заслужава. Ако фантазията му е още веднъж да е в ранглистата, ще кажа, че ще го вкараме в нея. Всеки международен първенец има право да се върне. Подкрепям го, тъй като го прави за щедрост. Сигурността би трябвало да е приоритет ", съобщи Сюлейман.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР