Ивелина Пенчева иска да мотивира русенци да участват в Обществения

...
Ивелина Пенчева иска да мотивира русенци да участват в Обществения
Коментари Харесай

Русенка: Общината и РИОСВ - Русе имитират дейност

Ивелина Пенчева желае да стимулира русенци да вземат участие в Обществения съвет по Околна среда

Ето какво написа тя в групата:

" Здравейте, бих желала да ви покажа по какъв начин Общината и РИОСВ-Русе имитират активност, с цел да ви стимулирам да участвате в съвещанията на Обществения съвет по Околна среда и да накараме институциите да си правят работата, а индустрията да съблюдава законите!

На последното съвещание, господин Недев даде обещание 1. да желае целогодишно премерване на бензена в Западна промишлена зона и 2. да пита РЗИ за въздействието на бензена върху човешкото здраве.

Въпреки високите стойности на бензен през 10-те дни на работа на мобилната станция през февруари (вижда се на графиката), Министерство на околната среда и водите и Регионална инспекция за опазване на околната среда настояват, че превишаване няма, тъй като по закон се наблюдават средногодишните стойности (при липса на целогодишно премерване в Западна промишлена зона, те постоянно ще са под допустимите 5мгр/м3 )

За да е по-сигурно, че средногодишните стойности стойности на бензена в ЗПЗ ще са в нормата, тази година Русе не е включен в графика на МАС, тъй като и Общината не си е спазила обещанието да изиска станция в двора на ОУ " Ангел Кънчев "!

Всичко щеше да е наред, в случай че не беше правилно написаното в писмото на РЗИ, че НЯМА безвредна централизация на бензена (няма да ви качвам отговора на РЗИ до Общината, тъй като в него е копирана информация от Уикипедия и от )

Надявам се на идващото съвещание на Оценка за съвместимост по Оценка за съвместимост, когато Общината ще регистрира " добре свършената си работа ", да дойдат повече хора, с цел да не оставяме този съвет да се трансформира в група за взаимопомощ, която изслушва другарите от Топлофикация, ВиК, Брикетна фабрика и други, обясняващи какво им пречи да съблюдават законите, и ги успокоява, че ще ги изчака да си приведат в норма производствата, с цел да провежда следващата екскурзия на жители, за да ги убеди, че всичко е ок единствено в " Деня на отворените порти ", несъмнено! "
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР