Ивайло Мирчев опроверга президента Радев, който заяви, че държавите, които

...
Ивайло Мирчев опроверга президента Радев, който заяви, че държавите, които
Коментари Харесай

Мирчев опровергава Радев: Страните, дали съветско оръжие на Украйна, ще получат модерно

Ивайло Мирчев опроверга президента Радев, който съобщи, че страните, които са дали остаряло руско оръжие на Украйна, няма да получат съвременни заместители. Депутатът от " Да, България " упрекна Румен Радев, че от самото начало на консултациите му с партията е правел анализ на Facebook статусите, оповестени от членовете на Демократична България. 

Мирчев дава за образец редица европейски страни, които са дарили оръжие на Украйна и са получили ново такова в подмяна. 

Гърция, която следва да изпрати на Украйна 40 руски БМП-1, е получила от Германия 20 бронирани машини " Мардер ". Поляците подаряват танкове Т-72 и получават от Англия танкове Challenger 2. Очаква се Хърватия, която даде на Украйна оръжия за 16,5 млн. евро и 14 остарели руски хеликоптера, да получи от Съединени американски щати хеликоптери Black Hawk. 

Ивайло Мирчев съобщи, че резултатът идва, когато има политическа воля и съответна двустранна дипломация. 

Няма по какъв начин сътрудниците ни от НАТО да ни оказват помощ с въоръжение, до момента в който част от политиците в България си заравят главата в пясъка, вместо съвещания вършат анализ на фейсбук постове или просто се стараят армията да не размени античното руско въоръжение с съответно западно ", написа той.

Депутатът от Демократична България съобщи, че партията ще продължава поредните си старания за рационализация на армията, тъй като има вяра, че това е пътят за по-сигурна България.

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР