“Ивайло Иванов не беше сред фаворитите, но сега беше най-силният“,

...
“Ивайло Иванов не беше сред фаворитите, но сега беше най-силният“,
Коментари Харесай

Иванов не беше сред фаворитите, но бе най-силният

“Ивайло Иванов не беше измежду любимците, само че в този момент беше най-силният “, написа в материал на уеб страницата на Международната федерация по джудо по отношение на представянето на българския играч в Португалия.

28-годишният джудист взе първата си купа в новата категория до 90 кг, която е и четвърта от шампионати Гран при.

На финала капитанът на националите победи класния маджарин Кристиян Тот, бронзов медалист от олимпийските игри Токио 2020, притежател на два медала от международни шампионати и на куп оценки от шампионати за Големия шлем и Гран при.

Успехът бе безапелационен – гръмък ипон, като успеха можеше да пристигна още в първата минута, само че опитният маджарин се измъкна.

“Характерното за Тот е, че даже и да не е в най-хубавата си форма, постоянно може да вземе точка в точния миг и да се поздрави с успеха – продължава коментарът за срещата. - Но на финала той излезе против джудист, който когато му е ден, може да показва разнообразно и динамично джудо. “

Изданието акцентира, че Иванов също има куп оценки на интернационалния подиум, само че към момента му липсва купа от огромно състезание.

Златото е първо и за френския експерт Ален Шмит, който от предходната година е мeниджър на националния ни отбор. Именно той бе в ъгъла на Иванов и в петте срещи, извоювани с чиста победа - ипон.

Следващата изява на Ивайло Иванов и на националите ще бъде пред родна аудитория. На 11 и 12 февруари зала “Асикс Арена “ посреща откритата европейска купа за мъже и дами, която ще бъде и олимпийска подготовка за игрите Париж 2024.



Снимки: IJF
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР