Иван Тодоров, основател и мажоритарен собственик на Wness TV ©

...
Иван Тодоров, основател и мажоритарен собственик на Wness TV ©
Коментари Харесай

Нишовата телевизия WnessTV ще се разраства с финансиране от 500 хил. лв.

Иван Тодоров, създател и мажоритарен притежател на Wness TV

© Анелия Николова Още по тематиката
Седмичен бюлетин за маркетинг и реклама (27 февруари)

Защо Келнер купува " Нова " ; Върховен административен съд удостовери санкция на " Монделийз " поради употребена фотография на Григор Димитров; Българска национална телевизия търси нови излъчвания, продуценти, кореспонденти и водещи; NEXT-DC създаде онлайн визуализациите на Gemcorp; Фейсбук опростява метриките си за премерване на резултатите от акциите и други
27 фев 2018
Защо Келнер купува " Нова "

Най-богатият чех ще комбинира медиен и телеком бизнес в България и района, който след време може да препродаде
23 фев 2018 Фокусът на малкия екран е да излъчва наличие, уместно за фамилии, които се интересуват от спорт, здравословна кухня и личностно развиване. Българската телевизия за здравословен метод на живот и личностно развиване WnessTV получи финансиране от 500 хиляди лева, което ще употребява за излизане на нови пазари и произвеждане на локално наличие. Сумата е обезпечена от трима вложители, които получават и миноритарен дял в компанията. Това са някогашният изпълнителен шеф на bTV Павел Станчев, съоснователят на " Телерик " Васил Терзиев и Стефан Гугушев, ръководещ сътрудник в адвокатското сдружение " Гугушев & сътрудници ". С мажоритарен дял от 60% в малкия екран остава нейният създател – Иван Тодоров, преди този момент дълготраен основен продуцент в " Нова телевизия ".

Позитивно и потребно наличие

Идеята за WnessTV се ражда през 2015 година, тъкмо година откакто Иван Тодоров напуща поста основен продуцент в " Нова телевизия ". Тогава той вижда, че хората в България от ден на ден стартират да се интересуват от спорт и здравословен метод на живот, тематики, които по-скоро отсъстват от българския ефир. " Виждах потребността на пазара да има опция се предлага положително и потребно телевизионно наличие за феновете, както и място, където рекламодателите могат да доближат до тясно сегментирани аудитории ", споделя пред " Капитал " Тодоров. Така с начална персонална инвестиция от над 200 хиляди лева през декември 2015 година започва WnessTV, като за две години съумява да влезе във всички огромни оператори в по-големите градове, а неотдавна е част от пакетите на Mtel, Vivacom и Bulsatcom. Освен в България сега малкия екран е налична и в Хърватия напълно на британски език.

Фокусът на малкия екран е да излъчва наличие, уместно за фамилии, които се интересуват от спорт, здравословна кухня и личностно развиване. Сред предаванията в WnessTV са йога тренировки, фитнес, коментарни тематики за майки, татковци и деца, както и кулинарно предаване. " По-голямата част от наличието го произвеждаме ние, като задачата ни е до края на годината да се почистим от всичко, което сме придобили, и да предаваме само лични продукции. Това е значимо, тъй като точно неповторимото наличие диференцира малките екрани ", споделя Иван Тодоров.

Според него малкия екран няма директни съперници, които да излъчват регулярно сходно наличие, защото при множеството канали е на епизодична база. Откъм рекламодатели пък конкуренция са огромните малките екрани, към които се насочва по-голямата част от рекламните бюджети, само че съгласно Тодоров преимуществото на WnessTV е точно в обезпечаването на публика с явен профил, а точно най-вече градско население на възраст сред 25-54 години със междинен или висок стандарт на живот.

Към момента рекламният блок в WnessTV продължава към 4 минути за един час, а стратегиите с практическа устременост, като йогата да вземем за пример, не се прекъсват за реклами. Сред рекламодателите в малкия екран са Bayer, VitaFit, Lavazza, Peugeot и други, като по думите на Тодоров огромен интерес има и към продуктовото позициониране поради повтаряемостта на предаванията. Рекламното време на Wness TV се продава през неотдавна учредената организация The Sales House, благосъстоятелност на Весела Димова, дългогодишната директорка " Продажби " в " БТВ медиа груп ", а зрителският интерес се мери от пийпълметричната система на ГАРБ.

Добро начало на годината

В края на предходната година планът WnessTV е подсилен и от външни вложители. Първата финансова инжекция идва от съоснователя на софтуерната компания " Телерик " и " Телерик академия " Васил Терзиев, който в този момент е и сътрудник във втория фонд за рискови вложения Eleven, както и Стефан Гугушев, уравляващ сътрудник в адвокатското сдружение " Гугушев & сътрудници ", който е част от предприемаческата мрежа на Endeavor. В началото на 2017 година към плана се причислява и някогашният основен изпълнителен шеф на bTV Павел Станчев, който неотдавна заема позицията основен изпълнителен шеф " Дистрибуция " на френския търговски ефирен оператор TF1. Общо тримата влагат 500 хиляди лева против 40% от компанията, като останалите 60% са благосъстоятелност на създателя Иван Тодоров.

Свежият капитал ще бъде вложен в развиване на малкия екран в България и Хърватия, както и в стартирането й на още три интернационалните пазара - Румъния, Чехия и Словакия. За задачата от януари тази година WnessTV към този момент се популяризира и посредством спътника Eutelsat16A. " На новите пазари също планираме да произвеждаме локално наличие, като в Румъния към този момент сме договорили продуцентски екип и лица. За момента обаче българските продукции ще ги излъчваме на британски език в непознатите страни ", изяснява Тодоров.

Освен телевизионния канал WnessTV ще се предава и онлайн против месечен абонамент в България и на останалите европейски пазари. Платформата ще бъде налична за всички мобилни устройства и през нея ще се излъчват предаванията в действително време, както и ще има опция да се избират съответни епизоди, разграничени по тематики. " Искаме да помогнем на феновете да имат по-здравословно и положително всекидневие, давайки им телевизионно наличие, от което имат потребност ", споделя в умозаключение Иван Тодоров.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР