Иван Житиянов подписва Cybersecurity Tech Accord © Телелинк Още по

...
Иван Житиянов подписва Cybersecurity Tech Accord © Телелинк Още по
Коментари Харесай

"Телелинк" се включи в Cybersecurity Tech Accord

Иван Житиянов подписва Cybersecurity Tech Accord

© Телелинк Още по тематиката
АДФИ ревизира публичната поръчка на Агенцията по вписванията за " Телелинк "

Ревизията на тази процедура е препоръчана в отчета на инспектората за срутва на Търговския указател през август
18 окт 2018
Започна кандидатстването за блокчейн състезанието на CEE Block София

Победителят ще получи инвестиция от 250 хиляди евро
16 авг 2018
Любопитният инженер

Мирослав Гечев, шеф стратегическо развиване в " Телелинк бизнес сървисис "
3 авг 2018 " Телелинк " разгласи, че е първата българска компания, която се причислява към платформата за интернационално съдействие в региона на киберсигурността Cybersecurity Tech Accord. Тя включва над 60 световни компании, които си партнират в отбраната на клиенти и консуматори, както и в предварителната защита на злонамерени офанзиви. По време на форума European Cybersecurity Forum - Cybersec в Краков бяха признати общо осем нови членки на обединението от Централна и Източна Европа. Те се причислиха към сегашните компании в платформата като ABB, Avast, Cisco, Фейсбук, Microsoft, Nokia, Oracle, Salesforce,SAP и други

" Участието на " Телелинк " в Cybersecurity Tech Accord ще даде достъп на нас и респективно нашите клиенти до скъпа информация, контакти и платформа за колаборация. Когато става въпрос за киберсигурност, навременната осведоменост и опцията за пряк контакт с огромните производители на програмен продукт и хардуер е от изключителна значимост ", съобщи пред " Капитал " Иван Житиянов, изпълнителен шеф на " Телелинк Бизнес Сървисис ". Според него компанията му ще може да слага в огранизацията съответстващи за България въпроси.

" Когато приказваме за киберзаплахи, размерът няма значение. Това, че не сме от огромните стопански сили или, че от България не се ръководят огромните милиардни компании, по никакъв метод не ни прави безинтересни за кибер нарушителите, както страната като такава, по този начин и бизнеса. По-малките страни са невероятна платформа за налагане на геополитически ползи, тестване на злонамерени модели, смяна на настроения и мнение на цели нации ", разяснява Житиянов.

В края на 2017 година бизнесът на " Телелинк " в България беше разграничен на четири независими компании, част от ново холдингово сдружение - " Телелинк България ". " Телелинк бизнес сървисис " се занимава с ИТ инфраструктура, осведомителна сигурност, цифрова промяна, Big Data и други " Телелинк инфра сървисис " предлага услуги по създаване и опериране на информационна инфраструктура, доставка и интеграция на системи за сигурност и интелигентни системи за наблюдаване. " Телелинк сити сървисис " развива и продава решения за умни градове. " Телелинк лабс " ппък се занимава с развойни планове в региона на 5G мрежи.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР