Иван Гешев и главният прокурор на Европейската прокуратура Лаура Кьовеши

...
Иван Гешев и главният прокурор на Европейската прокуратура Лаура Кьовеши
Коментари Харесай

Кьовеши и Гешев доволни, Рашков – пас

Иван Гешев и основният прокурор на Европейската прокуратура Лаура Кьовеши организираха работна среща в Съдебната палата в София, оповестяват от държавното обвиняване.

В хода на диалога са разисквани въпроси, касаещи взаимоотношението сред Прокуратурата на Република България и Европейската прокуратура по противопоставяне на измамите със средства на Европейския съюз, злоупотребите с Данък добавена стойност, изпирането на пари, корупцията и проведената престъпност.

От прокуратурата ни изясняват, че двете страни са изразили обща удовлетвореност от положителното съдействие и постигнатото досега, а Гешев – увереността си за продължение на ефикасния разговор сред двете институции.

На срещата участваха и заместник-главните прокурори Даниела Машева и Десислава Пиронева.

От страна на Европейската прокуратура присъединяване взеха българският представител в Европейската прокуратура Теодора Георгиева и Милан Ярон, основен консултант.

След това Кьовеши посети вътрешния министър Бойко Рашков, коъйто се оказал забележително изтрезнял.

Тя дала висока оценка на българските делегирани прокурори, с които се реализира дейно взаимоотношение. Рашков се съгласил.

Той показал неотдавна признатите правила, с които се регламентира съдействието сред Министерство на вътрешните работи и Европейската прокуратура, както и стартиралата законодателна самодейност във връзка с профилираните съд и прокуратура.

Очакванията били те да усъвършенстват процеса на следствие на случаи на проведена престъпност.

Обсъдени били и дейностите на българската страна за основаване на екип от проверяващи чиновници в Министерство на вътрешните работи, които да работят по каузи на Европейската прокуратура.

Г-жа Кьовеши изрази очакване за още по-активно непосредствено докладване на случаи на съществени злоупотреби със средства на Европейски Съюз, декларират от Министерство на вътрешните работи.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР