Иван Гайдаров Глобалният лидер в производството на безалкохолни напитки Coca-Cola

...
Иван Гайдаров Глобалният лидер в производството на безалкохолни напитки Coca-Cola
Коментари Харесай

Кока Кола откри официално новия си развоен център в София


Иван Гайдаров

Глобалният водач в производството на безалкохолни питиета Coca-Cola откри собствен развоен център в София. ИТ структурата ще бъде втората по величина за компанията, след тази в Атланта, и ще разкрие 130 нови работни места за висококвалифицирани експерти, които ще имат опция да се развиват професионално, да се учат и да създадат световна кариера в границите на компанията. Освен това, новият развоен център е считан за крайъгълен камък за цифровата промяна на Coca-Cola.

“Това е извънредно значимо събитие за нашата компания, която е на “младежката” възраст от 132 години. Ние постоянно сме били иноватори и сме допринасяли за това нашите клиенти да се възползват от най-важните и съвременни трендове в света. Ние самите също сътворяваме такива трендове, а осведомителните технологии са нашата първа заръка в ерата на цифровата трансформация”, съобщи по време на своето изявление по време на формалната гала Бари Симсън, изпълнителен вицепрезидент и CIO на компанията. По думите му в системата на Coca-Cola има особено отношение към България, основно поради “богатия, надарен и работлив капацитет на работната сила”, който има страната.



Снимка: Георги Кожухаров

“Откакто стартира производството на нашите артикули в България през 1965 година мина доста време. Сега минаваме към нов стадий дружно с нашите сътрудници, с които обръщаме взор към осведомителните технологии, които желаеме да се трансфорат в мотор на нашите бизнес решения. В нашия нов развоен център ще бъдат разработвани водещи технологии за интервенциите и активността на компанията по целия свят. Ще влагаме в киберсигурност, в разбор на данни, в изкуствен интелект, в електронна търговия и цифров маркетинг. Ще имаме опция да изградим и основата на нашите бъдещи корпоративни системи. И въпреки че през днешния ден откриваме нашия нов развоен център, към този момент сме решили той да бъде уголемен, като наемем повече площи и работна сила”, безапелационен беше Бари Симсън.

След него думата взе посланикът на Съединени американски щати у нас Ерик Рубин, съгласно който “Coca-Cola е компания-икона освен за стопанската система на Съединени американски щати, само че и за целия свят”.

“Всеки ден в световен мащаб се изпиват над 2 милиарда продукта на Coca-Cola. Компанията е известна освен с това, че диверсифицира своите артикули и постоянно е с едни гърди пред пазара, само че и с това, че тя държи и развива своите фрагменти. За Кока Кола работят доста надарени хора от разнообразни култури, само че всички те са обединени от желанието да развиват този бизнес. Базите, които Coca-Cola има в България, са доста, само че тази е доста значима, тъй като е на най-високо равнище от позиция на капацитета на работещите в нея. Надява се, че от резултатите на този център ще завоюва освен компанията, само че и България”, разяснява той.

“Най-безценното в тази инвестиция е, че нейната добавена стойност е обвързвана с човешкия запас. Затова държавното управление ще продължи да прави всичко належащо за основаването на инфраструктура, която да улеснява работата на бизнеса и да дава опция от ден на ден огромни компании да идват и да се развиват тук. Работим по устойчива пътна карта, която ще разреши развиването на 5G мрежа до няколко години. Изключително интензивно развиваме и оптичната мрежа в страната”, подчертава и транспортният министър Ивайло Московски.

Зам.-министър на стопанската система Лъчезар Борисов обърна внимание, че това, което вършат от Coca-Cola са вложения за нововъведения и цифрова промяна, които са част от цели и на българското държавно управление. “Инвестициите на Coca-Cola в България се уголемяват. Те бяха подкрепени от Министерството на стопанската система в лицето на Агенцията за вложения и доближиха близо 2 500 места в страната. Тези места дърпат след себе си и доста други браншове, които се развиват. Сега сме изправени пред едно ново предизвикателство – дигитализацията – развой, който е неминуем в международен мащаб. Ще продължим да подобряваме бизнес средата, да понижаваме административната тежест и да бъдем на ваше разположение. Считам, че ИТ и развойният бранш допринацят за одобряването на София като районен хъб в този сектор”, обърна се към препълнената зала Борисов.

“Инвестициите в ИТ бранша са основни за развиването на нашия град и за отварянето на качествени работни места. Това е късмет за София и нейните поданици. Тази инвестиция отваря благоприятни условия от ден на ден хора да остават тук. Затова и от ден на ден младежи се връщат да работят в България. Инвестициите в този бранш дават късмет да запазим младежите и да притеглим тези от тях, които отпътуваха да учат и да работят по целия свят. Надявам се те да дойдат тук със своите познания, умения, жанр и метод на живот, като по този метод трансформират нашия град. Тази инвестиция демонстрира, че София става атрактивна дестинация за бизнес и нововъведения, а най-важният фактор за това са хората”, показа и столичният кмет Йорданка Фандъкова.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР