Иван Драгоев е доктор по философия, възпитаник на НГДЕК Константин

...
Иван Драгоев е доктор по философия, възпитаник на НГДЕК Константин
Коментари Харесай

LIVE в 8 със Списание 8!

Иван Драгоев е лекар по философия, ученик на НГДЕК „ Константин Кирил Философ " и на Сорбоната, Париж. Един от най-провокативните и забавни създатели в Списание 8.
В момента живее и работи в Испания. Консултант е по биоземеделие, преподавател в университети и културни центрове по света.  Преподавател е по история в българското неделното учебно заведение във Валенсия, а от време на време изнася уроци и в учебното заведение в Хатива, където стартира постоянна работа от  септември 2022 година

Но това славно дело в Хатива завършва трагично на 5 март 2023 година На този ден българската общественост в града чества Баба Марта и 3 март. Програмата стартира със стихове и речи за Освобождението на България, обаче никой не загатва името Русия. Впрочем същият фарс се разигра по всички огромни малките екрани в България на 3 март 2023 година, (ако не се брои изявлението на президента Румен Радев.)
„ Живея в чужбина от повече от 30 години, само че за първи път на трети март слушах и четях за Освобождението без Освободител. При това от страна на историци, философи, теолози. Предпочитам да мълча за политиците ”, показа няколко дни по-късно Драгоев.
Когато в Хатива, най-сетне доктор Драгоев получава думата и стартира да споделя за Баба Марта, за мартеницата и последователно стига до Руско-турската освободителна война, в залата пускат мощно хоро, което да го заглуши...

Следва сериозен спор сред него и директорката на учебното заведение, който завършва с уволнението на му.
Поканихме Иван Драгоев в предаването в сряда LIVE в 8 със Списание 8 да изясни:
Защо съгласно него през днешния ден по този начин настъпателно се подменя историята (изтриваме името на Русия, махаме творби от учебниците и др.)?Световноизвестният американски езиковед и мъдрец Ноам Чомски споделя, че: „ Подарената независимост е токсичен подарък. “ Но подарена ли е нашата независимост?Какво е свободата за един народ, а за обособения субект? Защо свободите ни стават все по-малко и по-малко? Какво е робството? Била ли е България под османско иго? Роби ли сме през днешния ден на системата? Френският мъдрец, историк, публицист Жозеф Ернест Ренан споделя: „ Същността на една нация е, че индивидите имат доста общи неща, само че също, че всички би трябвало да не помнят доста неща “. Но какво тъкмо би трябвало да забравим ние, българите, с цел да станем фактически една нация, а не просто една страна?Ние ли сме тези, които желаеме да забравим, или външни сили ни постановат това, което би трябвало да забравим? Защо имаме единствено един „ Апостол на Свободата “ и толкоз доста предатели? Кои са днешните предатели?  Накъде върви светът и в частност България? Иван Драгоев е автор  на книгите „ Мит и еднаквост или за какво Едип няма комплекс ", „ Записки на един пилигрим ", „ Приключение и ежедневие ", „ Скитащи мемоари ", „ Митологичен прочит на Травиата на Джузепе Верди ", „ Тиквите на Одисей ".

LIVE в 8 със Списание 8!Къде: фейсбук страницата на Списание 8Кога: 15 март (сряда), 20 ч.
Кой: Иван Драгоев, доктор по философия
Тема: Кой е освободил България?
Източник: spisanie8.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР