Ива Цолова © Юлия Лазарова Още по темата Българите в

...
Ива Цолова © Юлия Лазарова Още по темата Българите в
Коментари Харесай

Българите в "30 под 30" на Forbes за 2018 г.

Ива Цолова

© Юлия Лазарова Още по тематиката
Българите в " 30 под 30 " на Forbes

Шестима млади бизнесмени и един дизайнер са отличени в влиятелната ранглиста на изданието за Европа
16 яну 2017 Три българки намират място в тазгодишното, трето подред европейско издание на класацията " 30 под 30 " на списание Forbes. Инициативата отличава най-хубавите 300 млади водачи, изобретатели и бизнесмени на континента, разпределени в 10 категории – изкуство и просвета, забавление, право и политика, търговия на дребно и електронна търговия, просвета и опазване на здравето, обществено предприемачество, технологии, медии и маркетинг, промишленост и финанси. В подреждането за 2018 година участват представители на 34 европейски страни, като за пръв път измежду тях попадат бизнесмени от страни като Беларус и Косово, означават създателите от Forbes.

Българското наличие тази година са 28-годишната Лена Бориславова, която е отличена в категорията за право и политика, както и две млади дами с активност в региона на общественото предприемачество – 26-годишната Ива Цолова и 29-годишната Росица Заимова.

Лена Бориславова

[Личен архив] Лена Бориславова е юрист в адвокатско сдружение " Георгиев, Тодоров и ко ". Специализира в региона на сливанията и придобиванията, комерсиалните покупко-продажби и договаряния, данъчното и интернационалното финансово право. Подкрепя и задграничните вложения в България, показват създателите на класацията. Бориславова е стипендиант на фондация " Фулбрайт " за 2015-2016 година и магистър по право от Харвардския университет. От 2015 година е член на Софийската адвокатска гилдия.

Ива Цолова е съосновател на онлайн платформата за образование и кариерна поддръжка за хора с увреждания Jamba. Създава я дружно с Йоана Колева през февруари 2017 година и от този момент до декември посредством платформата работа са намерили към 40 души. В края на предходната година планът им стана един от финалистите на самодейността New Europe Top 100, която отличава най-изявените иноватори в Централна и Източна Европа.

Росица Заимова

[Dalberg Data Insights] Родената в България и живееща в Белгия Росица Заимова е съосновател и сътрудник в локалната компания Dalberg Data Insights, която създава принадлежности за интерпретиране на данни, посредством които да се вземат решение значими обществени проблеми в региона на интернационалното развиване, филантропичните действия и общественото влияние. Предимството им е в това, че имат достъп до непублични данни, което се оказва от основно значение при даването на подробни данни и разбори на неправителствени организации при провокации като трусове или инфекциозни огнища, показват от Forbes.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР