Ива Митева отново ще се кандидатира за депутат от листите

Ива Митева отново ще се кандидатира за депутат от листите ...

Ива Митева не се отказва от политиката, доволна от изминалия ден


Ива Митева отново ще се кандидатира за депутат от листите на "Има такъв народ", а това означава евентуално и председател и на следващото Народно събрание, но няма да стане член в партията на шоумена Слави Трифонов. На трибунка в Народното събрание пред журналисти тя увери, че отново ще влезе в политиката - чувства се длъжна да опита заради младите хора.

Наистина не е лесно и когато влезете тук, вътре, нещата са различни. Много е трудно да се направи коренна промяна, трудно е да се започне отначало, посочи Митева.

Митева изрази удовлетворението си, че , защото ако е било вчера или в понеделник, тогава щяла да бъде разгледана единствено точката за Бюрото за защита на свидетелите. Ние днес успяхме и на първо гласуване да приемем Закона за съдебната власт, което е знак, че ние имаме воля да започнем реформата, доволна е тя.

Митева се надява още в 47-о Народно събрание на обединение, депутатите да бъдат единни, да има смирение и да се случи съдебната реформа. В 46-то Народно събрание приехме почти всички ратификации, доклада за полицейското насилие и доклада на комисията по ревизия. Тези два дни били полезни и народните представители свършили доста добра работа. Приехме и дадохме 16.5 млн. лв. за култура, което не е малко. Ние дадохме 70 млн. за земеделие, 70 млн. лв. за туризъм, 60 млн. лв. за мигрантски натиск, около 100 млн. лв. за общините. Парламентът свърши добра работа, доволна е Митева.
анкета
Какво очаквате от служебно правителство №2?
Да организира честни избори Да спре повишаването на цените Да продължи разследванията Да стигнем американците Нищо не очаквам, готвя се за Виденова зима
Да организира честни избори

Да спре повишаването на цените

Да продължи разследванията

Да стигнем американците

Нищо не очаквам, готвя се за Виденова зима

Колегите показаха днес, че имат желание да се учат и надграждат знанията си. Депутатите показали ново поведение, а дори и днес Митева очаквала процедурни хватки, но те не се случили.

Запитана за отношенията между така наречените партии на протеста и основните й изводи, Митева отбеляза, че заседанията били много трудни между свой и чужди. Тя е щастлива, че е успяла да отстои своите решения и за това, че не е допуснала да се нарушат Конституцията и правилникът на Народното събрание.

, Ива Митева уточни на журналистическите въпроси, че не се е виждала с Татяна Дончева. Митева вече не обръща внимание на обидите на Дончева, според нея такива хора нямат място в политиката.

. Най-вероятно от утре тя няма да бъде с охрана и няма да ползва специализиран транспорт, увери тя.

В заключение Ива Митева заяви, че това, което силно се надява, е младите и образованите хора да се включат и да направят промяната, която всички очакваме. Митева не пропусна да благодари на журналистите за почтеността и коректното отразяване на новините, като се надява се видят отново. Надявам се вратите на Народното събрание да бъдат отворени за вас така, както винаги са били, завърши Митева.

Припомняме, Ива Митева бе избрана за председател на 45-то

Източник: news.bg