Ицо Хазарта можеше да си позволи всякакъв хумор и сарказъм.

...
Ицо Хазарта можеше да си позволи всякакъв хумор и сарказъм.
Коментари Харесай

Ицо Хазарта влиза в политиката. Добър ход ли беше това? |

Ицо Хазарта можеше да си разреши всевъзможен комизъм и жлъч. Но като лидер на листа Христо Петров става политик и влиза в конфликт с някои свои лирически герои. Някои гласоподаватели няма да му го простят,

Гражданинът Христо Петров, по-известен като хип-хоп звездата Ицо Хазарта от " Ъпсурт ", Изявлението с тази вест беше оповестена във Facebook от самия Петров/Хазарта. На своя профил той споделя, че преди няколко седмици е получил телефонно позвъняване от Кирил Петков. Срещата им е траяла два часа, а Петров/Хазарта е останал сюрпризиран " както от метода, по който този човек разсъждава, по този начин и от обстоятелството, че за първи път виждам сходна персона в българския политически живот ".

В обявата си Петров/Хазарта прави равносметка, че има прекрасен живот, жена и деца и от много време изкарва положителни пари от бизнеса си, а песните на " Ъпсурт " от години ги знае наизуст половин България. " Даваш изявленията, пишеш публикации и статуси, хората ги харесват и ти се радват. Изкарваш пари, гледаш си кефа и си живееш живота. Да, но в България има доста неща, които не ти харесват ", води вътрешен разговор Хазарта/Петров и си задава въпроса: " Променяш ли нещо с тия песни, с тия изявленията и публикации? ". След това споделя, че в никакъв случай не се е опитал да помогне на страната, която му е дала всичко, а той не ѝ е дал нищо. " Седя и си споделям - не се занимавай с идиоти. Да, само че идиотите нямат нищо срещу да се занимават с мен. С децата ми, с околните ми, с приятелите ми. С хората, поради които ме има мен. " Така музикантът изяснява решението си, което било взето след дълги диалози с Асен Василев, Кирил Петков, техен съидейник, околните му и други хора, на които се доверява.

Политическата еволюция на Петров/Хазарта

Решението на Христо Петров да влезе в политиката едва ли е доста изненадващо за тази " половин България ", която знае текстовете на " Ъпсурт ", защото тяхната поезия от дълго време е обществено ангажирана. Ето част от сингъла " Колега " от 2005 година, който апропо е изпълнен за първи път в " Шоуто на Слави " и печели грамота за " Най-добра политическа ария ", дадена от сценаристите. В нея отношението на групата към политическата класа е ясно:

" (Искам да ида в парламентаа!)

Иди! – в никакъв случай нема да имаш хемороиди.

Господин депутата гледа девствено,

естествено не шмърка нищо на ниска цена (...)

Боже, давай нагоре и дано е грях

- Искам некой ден да сера на тях! "

През годините Христо Петров еволюира политически и обществено. Изразявал е нееднократно политическата си позиция - да вземем за пример по отношение на легализацията на марихуаната, тематика от която българските политици бягат като демон от тамян. Той очевидно поддържаше Радан Кънев, когато беше претендент за евродепутат от " Демократична България ", както и " дебаркирането " на плажа в Росенец на Христо Иванов, а и митингите през предходната година.

Добър маркетингов ход на Кирил Петков

Водачеството на Петров/Хазарта на листата на " Промяната продължава " в 25-и МИР в София е добър маркетингов ход на Кирил Петков. Това е регион, втори по величина в България, който излъчва 14 народни представители, в него се намира панелната спалня " Люлин ", в която самият Христо Петров е живял. Хазарта, както самичък осъзнава, няма да притегли евентуални гласоподаватели единствено от така наречен " градска десница " или единствено от една възрастова група. Или както пее той в парчето " Имам човек ":

" Имам човек, когато не е елементарно

Във България е забавно

Обикновено доста постоянно не е почтено

Имам хора за диети, хора за банкети

Имам рап за пенсионери и за пубертети. "

Политическите инженери на Петков и Василев залагат на Хазарта/Петров, прилагайки сполучливата рецепта на политейнмънта (politainment). Това e неологизъм, основан от думите politics (политика) и entertainment (забавление) и с него се отбелязва и процесът, в който експерти от развлекателния бизнес влизат в политиката, като се явяват на избори. Примерите са доста - задоволителни са президентите на Съединени американски щати Роналд Рейгън и Доналд Тръмп.

Явяването на Петров/Хазарта сигурно ще притегли и хора, които до момента са оставали настрана от гласуването поради омерзение от българската политика. Колкото повече политизирани хора има в България, толкоз по-добре. Със сигурност Ицо Хазарта в Народното събрание е по-добре от десетки или стотици други персони с дълготраен опит в триене на депутатски банки и натискане на копчета по непозната воля.

В дълготраен проект не е добра концепция

В дълготраен проект обаче това може и да не е добра концепция. Първо тъй като изборите не престават да са борба на шоумени, имайки поради триумфа на Има Такъв Народ, а това шоу ще се трансферира в идващия парламент, което несъмнено няма да е в интерес на българския гласоподавател.

Политикът Христо Петров пък ще разбере, че елементарният човек не прави разлика сред артиста/поета и лирическия му воин. Ицо Хазарта може да си разреши да употребява в песните си анален и различен физиологически комизъм, както и саркастично присмиване на всички и всичко, каквато е сполучливата му формула. Но когато стане лидер на листа, Христо Петров влиза в ролята на политик, което води до конфликта му с антагониста Ицо Хазарта. Това няма да му бъде простено от огромна част от гласоподавателите, които оттук насетне ще го асоциират с лирическия воин от " Колега ".
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР