ИТН останаха от малкото, които поддържат последователна линия спрямо Македония.

...
ИТН останаха от малкото, които поддържат последователна линия спрямо Македония.
Коментари Харесай

Димитър Ганев: ГЕРБ стои на нивото си от 2021-ва

ИТН останаха от дребното, които поддържат поредна линия по отношение на Македония. Те виждат собствен сподвижник в лицето на президента. Заради спора на Политическа партия и Българска социалистическа партия с президента, Има Такъв Народ остават може би единствената групировка вътре в обединението, която поддържа много положителни връзки с президента. Това е форма на взаимна легитимация. "
Това мнение изрази пред БНР Димитър Ганев от Изследователски център " Тренд ". " Това дали Има Такъв Народ ще получи трети мандат или няма да получи, не зависи от персоналните им диалози, макар демонстрираните положителни връзки. След първия мандат разновидностите ще бъдат изчерпани ", добави анализаторът.

Позициите и от Политическа партия, и от Има Такъв Народ са безапелационни и ясни. При по този начин сложена обстановка не може да се търси поддръжка от Има Такъв Народ и нейната парламентарна група, счита Ганев. Вероятно от Политическа партия ще предложат леко реформиран кабинет и ще създадат опит в Народното събрание да отделят още депутати от Има Такъв Народ, предвижда политологът, само че го дефинира като малко евентуално да се случи.

" Със 121 мандата в България не може да се ръководи. Това е мит. "
По думите му третият мандат е " единствено и само форма на обръщение " от страна на президента.

Ганев допуска, че мандатът ще бъде даден на Българска социалистическа партия не поради управлението на партията, а " с цел да не губи Радев връзка с редовите социалисти, които не престават да го поддържат ".

" Да помислим кой какво има да губи. Корнелия Нинова и партията, която съставлява, ще се явява най-вероятно на избори през есента. Румен Радев ще се явява, в случай че изобщо в миналото се явява, след 5 години, в случай че реши да се явява на нещо. Ако погледнем резултатите на Българска социалистическа партия в последните избори през 2021 година виждаме постепенна ерозия и спад в публичната поддръжка, част от това се дължи и на спора сред Корнелия Нинова и Румен Радев. Ако има някаква вреда, по-скоро е за управлението на партията, в сравнение с за президента. "
" ГЕРБ стои на равнищата си от 2021 година Очаквам подобен % на ГЕРБ, може би малко по-висок – зависи дали ще се върне хартията. При Политическа партия в последните 4 месеца имаше явен спад, много скоростен. Но сякаш разпадането на обединението даде на Политическа партия нов сюжет, към който може да се групират още веднъж – сюжетът " ние сме положителните, те са неприятните ". Това са и контурите на предизборната акция, ще се играе на тази база. Политическа партия излязоха от тази наклонност на спад и най-малкото стабилизират позициите, на които бяха ", разяснява Димитър Ганев в предаването " Преди всички ". Новото проучване на " Тренд " за електоралните настройки се чака в средата на юли.
Според Ганев Политическа партия от април насам стартират да влизат от ден на ден в дневния ред на демократичната градска общественост. През ноември Политическа партия беше доста комплицирана електорална комбинация, която говореше както на тази общественост, по този начин и на всеобщия българин, през последните месеци малко се затварят, означи той.

" Евентуална коалиция с Демократична България още повече ще ги натика в това поле. "

Има незнайна големина, която се подценява и ще играе ролята на значителен фактор – служебният кабинет, който ще бъде назначен от президента, а последните два служебни кабинета се намесваха блестящо в политическата акция, означи анализаторът и се усъмни дали Политическа партия постъпват по най-правилния метод, когато нападат индивида, който ще назначи идващото служебно държавно управление.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР