итичният крими герой Красимир Каменов-Къро е ликвидиран по идентичен начин

...
итичният крими герой Красимир Каменов-Къро е ликвидиран по идентичен начин
Коментари Харесай

Руснаци ликвидирали Къро?

итичният крими воин Красимир Каменов-Къро е премахнат по еднакъв метод с предприемача Анжело Димов, който бе разстрелян дружно с жена си Незабравка (Нанси) Димова през февруари 2018 година също в Кейптаун, ЮАР. В това са безапелационни осведомени с следствието пред „ “.

В момента в ЮАР е командирован български проверяващ служител на реда, който събира информация от локалните управляващи и ще помогне за изясняване на събитията там към ликвидирането на българина. Най-вече връзката с България и какви биха могли да бъдат възможните претекстове за покушението. 55-годишният Къро, втората му жена - манекенката Гергана, телохранителят му Деан Генов и домашната помощница бяха надупчени с патрони, откакто отряд маскирани убийци нахлу в имението им в баровския квартал Контанция на Кейптаун. Криминалисти са на мнение, че почеркът на покушението е съветски. Оперативни данни водят директните причинители към лица от някогашните руски републики.
Менте
Подобен почерк е употребен и против Анджело Димов, когато група маскирани наемници нахлува в дома му и избива всичко живо до крайник. И в двата случая съседите не чуват и не виждат нищо. Действа се професионално, нападателите употребяват заглушители. Изпълняват мократа поръчка и се отдръпват бързо. След това следите им се губят. При случая с Къро има навлизане с автомобил в прилежащ двор, само че този подробност към момента се обяснява от следствието в Кейптаун. Любопитна детайлност е, че при обиските в дома на Димов преди 5 години бе открито добре направено копие менте на персоналната карта на Красимир Каменов – Къро. Още тогава се заприказва, че двамата имат връзка, само че тя по този начин и не бе изучена до дъно. Според едно от интервютата на локалния проверяващ публицист Арон Хаймън връзката сред двамата българи е търговията с опиати. Друг любопитен миг е, че 36-годишната Гергана и Нанси Димова са ходили дружно при един гинеколог. Често били виждани дружно и на пазар. Децата им са на идентична възраст. Няколко години преди да бъде погубен пък, Димов бе закопчан за клониране на кредитни карти в Замбия. Тогава от следствието оповестиха, че той е част от интернационална мрежа за измами с пластики, която се управлява от руснаци.
Връзка
Почеркът на стрелците от някогашната Съюз на съветските социалистически републики се прокрадва и от сръбската връзка по случая от преди 5 години. Ден преди разстрела на Димови пък в Йоханесбург бе тежко ранен един от босовете на сръбската мафия в ЮАР Иван Джорджевич - Жуча. Тогава също медиите писаха, че има връзка сред стрелбите, а в основата на спора е огромна пратка кокаин. Самият Къро с годините от живота си в ЮАР бил луд на тематика сигурност. Често излизал с бронежилетка, разучавал разнообразни военни тактики и непрекъснато се подсигурявал с защита и видеонаблюдение. Екзекуцията става едвам два месеца откакто прокуратурата повдигна обвинявания на Каменов и го разгласи за интернационално търсене. Той беше упрекнат задочно в обезпечение на убийството на някогашния началник на престъпната полиция Любомир Иванов-Любо Полицая в „ Лозенец “ през март 2022 година Говори се, че напоследък Къро бил податлив да свидетелства и това евентуално е довело до разстрела му.
Показания
Връзката с убийството на Любо Полицая се заплита в допълнение и около акцията през седмицата в Драгалевци, където спецченгета се пробваха да задържат Петьо Петров - Еврото. Говори се, че някогашният следовател имал отношение и по тези случаи, които биха могли да бъдат открити, в случай че Къро проговори. Каква е връзката обаче, от следствието към този момент мълчат. Последната неофициална информация за Еврото е, че е духнал по сходство на наркобоса Ел Чапо през скришен тунел, прокопан под гръцкия ресторант „ Келари “ в Драгалевци. В заведението постоянно бил забелязван и посоченият за огромен душманин на Къро, някогашен негов телохранител Размиг Чакърян-Ами, чиято компания “Интерпред Еврологистик ” е правила санитарния надзор на Граничен контролно-пропусквателен пункт - Капитан Андреево. Ами живее и с някогашната жена на Къро Светлана.

Служебният вътрешен министър Иван Демерджиев в коридорите на Народното събрание удостовери, че сред Къро и Ами е имало спор, само че не обясни детайлности. Демерджиев също по този начин удостовери, че убийството не е дело на българска група, само че посочи, че по-важното от този факт е кой я е заел. „ По тази линия се събира всевъзможна информация и се работи по всички вероятни версии “, посочи вътрешният министър.
Прокуратурата се самосезира за Еврото, Министерство на вътрешните работи го търси
Бившият следовател Петьо Петров, по прякор Еврото, е разгласен за търсене, потвърдиха от Министерство на вътрешните работи. На 29 май Софийската районна прокуратура се е самосезирала след публикувана информация в медиите за принуждаване и закани и потреблението на особено техническо средство, предопределено за мълчешком събиране на информация, от някогашния следовател. Според прокуратурата закононарушенията по Наказателния кодекс са осъществявани от 2018 година до 29 май 2023 година По досъдебното произвеждане Петьо Петров е притеглен към наказателна отговорност, само че постановлението за привличане все още не му е предявено, защото макар извършените оперативно-издирвателни мероприятия местонахождението му не е открито. Обвиняемият е разгласен за общодържавно търсене, показаха от пресцентъра на прокуратурата.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР