Италия задържа кораб на благотворителни организации, който превозва мигранти и

...
Италия задържа кораб на благотворителни организации, който превозва мигранти и
Коментари Харесай

Италия задържа кораб с мигранти след заплахата на Салвини

Италия задържа транспортен съд на благотворителни организации, който транспортира мигранти и разпитва екипажа му. Задържането идва, откакто през вчерашния ден вътрешният министър Матео Салвини пусна заповед, с която афишира италианските пристанища за затворени за кораби с мигранти.

 © БГНЕС " В развой сме на ескортиране на кораба Маре Джонио към пристанище Лампедуза ", споделя известие на вътрешното министерство.
Корабът се ръководи от екипаж, нает от неправителствени организации, с цел да оказва помощ на мигранти от Африка, опитващи да доближат Италия с риболовен или надуваеми лодки.
" Това не са избавителни интервенции, а подкрепяне на незаконната имиграция ", настоя Матео Салвини, който е от антиимигрантската партия Лига. " Може да ги хранят и обличат, само че няма да им разреша да стъпят в Италия ", сподели още Салвини.
До ареста на кораба, на които има към 50 мигранти се стигна, откакто екипажа не се съобрази с желанието на министъра и се насочи към италианска територия.
" Ние плаваме под италиански байрак. Нямат право да ни откажат да пристанем ", сподели лидера на филантропичната задача Лука Касарини. " На борда има заболели хора. Трябва да ги закарам на място, където могат да им оказват помощ. Има 2-метрови талази и няма да изключа мотора ", сподели капитана Пиетро Мароне, който не се подчини на заповедите на управляващите.
Матео Салвини желае останалите европейски страни също да одобряват мигрантите от Африка. Той разгласи, че ще сътвори " комисия от специалисти и служители на реда ", която да приложи заповедта му, италианските пристанища да останат затворени за кораби с мигранти.
 © БГНЕС
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР