Италия трябва да направи съществена корекция на проектобюджета си за

...
Италия трябва да направи съществена корекция на проектобюджета си за
Коментари Харесай

Валдис Домбровскис: Бюджетът на Италия се нуждае от съществена корекция

Италия би трябвало да направи " основна промяна " на проектобюджета си за 2019-а година, съобщи еврокомисарят Валдис Домбровскис за италианския вестник La Stampa и за немския всекидневник Handelsblatt, оповестява Ройтерс.

Handelsblatt също по този начин цитира неназовани източници от Европейски Съюз, които настояват, че Европейската комисия може да започва действителната наказателна процедура при несъразмерен недостиг по отношение на Италия още преди Коледа, евентуално на 19-и декември. На този стадий обаче от Комисията не разясняват тази информация.

Трябва да се има поради, че Европейска комисия отхвърли прекомерно експанзивния проектобюджет на Рим за 2019-а година, защото в него има отхвърли от поетите от предходното италианско държавно управление задължения за понижаване на разноските и на държавния дълг.

Запитан дали възможното понижаване на бюджетния недостиг на Италия за следващата година с 0,2 процентни пункта (до 2,2% от Брутният вътрешен продукт по отношение на планувания от държавното управление недостиг от 2,4%) ще бъде задоволително, Домбровскис съобщи пред La Stampa: " Определено не наподобява по този начин ".

В изявлението, оповестено в сряда, той уточни, че бюджетните проекти на италианското държавно управление към този момент са навредили на стопанската система на страната чрез повишение на разноските по държавните заеми (увеличаване на доходността на държавните облигации). " Тези стопански промени също по този начин вредят на банковата система ", добави европейският комисар.

В началото на седмицата съдружното държавно управление на Италия съобщи, че към този момент ще продължава да се придържа към главните си бюджетни цели за 2019-а година, защото чака разбор на себестойността на заложените в бюджета съществени ограничения за разходните пера, само че оставя отворена опцията за вероятно понижаване на планувания недостиг в размер на 2,4% от Брутният вътрешен продукт.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР