Италия ще смекчи ограниченията за коронавирус в пет региона, включително

...
Италия ще смекчи ограниченията за коронавирус в пет региона, включително
Коментари Харесай

Италия доближава нов черен рекорд заради COVID-19

Италия ще смекчи рестриктивните мерки за ковид в пет района, в това число Ломбардия, най-богатият и най-гъстонаселен район на страната от неделя, предават международните организации.

Ломбардия, Пиемонт и Калабрия ще бъдат намалени от червени до оранжеви зони, до момента в който Сицилия и Лигурия ще бъдат избрани като жълти, а не като оранжеви зони. Решението от петък следва последователно понижаване на хоспитализациите от ковид в огромна част от Италия през последната седмица.

В същото време страната регистрира още 827 смъртни случая, свързани с Covid-19 - най-големият брой досега от експлоадирането на ковид от втора вълна и 28 352 нови инфекции, заяви министерството на опазването на здравето.

Първата западна страна, наранена от вируса, Италия е записала 53 677 смъртни случая от Covid-19 от февруари насам, което е второто най-голямо количество жертви в Европа след Обединеното кралство. Той е записал 1,5 милиона случая.

Докато ежедневните жертви в Италия са измежду най-високите в Европа през последните дни, повишаването на броя на признатите в лечебни заведения и заетостта в интензивно лекуване се забавя, което допуска, че последната вълна от инфекции понижава.

Броят на хората в болница с Covid-19 е бил 33 684 в петък, което е 354 в предния ден. Броят в реанимацията понижа с 64, след рухване от две в четвъртък, и в този момент възлиза на 3 782.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР