Италия ще доставя на Украйна тежко въоръжение, вероятно гаубици. Министър-председателят

...
Италия ще доставя на Украйна тежко въоръжение, вероятно гаубици. Министър-председателят
Коментари Харесай

Италия ще предостави военна помощ на Украйна


Италия ще доставя на Украйна тежко въоръжение, евентуално гаубици. Министър-председателят на Нидерландия Марк Рюте съобщи това в границите на срещата на върха на водачите на НАТО в Мадрид, когато приказва за нуждата от военна помощ за страната ни, цитира news.bg.

Той е призовал другите членове на Алианса да усилят доставките на оръжие за Украйна, написа уеб сайтът "Политико ".

Например Италия може да даде тежки оръжия. Възможно е това да са гаубици, сходни на тези, които към този момент са предоставени на Украйна от Нидерландия и Германия.

Според вестника изпращането на съвременно артилерийско съоръжение би означавало доста увеличение на военната поддръжка за Украйна от страна на Италия, макар че Рим към момента не е удостоверил тази стъпка.

Рюте съобщи, че сега е най-загрижен за обстановката в Източна Украйна, където съветските войски напредват "бавно, само че устойчиво " през последните седмици.

"Изключително значимо е Украйна да получи задоволително тежки оръжейни системи ", уточни холандският министър председател и означи, че страната му не разполага с огромен брой гаубици, по тази причина Италия също е решила да даде своя принос.

Журналистите се пробваха да схванат от Рюте какви тъкмо оръжия ще даде Италия на Украйна и дали това ще бъдат гаубиците Panzerhaubitze 2000. Премиерът съобщи, че детайлностите за доставките ще бъдат известни по-късно. Той обаче загатна, че Италия ще даде на Украйна "подобни " оръжия.

"Политико " съумя да получи коментар и от представител на италианското министерство на защитата. Той не разкри детайлности и уточни, че описът с оръжия, които могат да бъдат предоставени на Украйна, е систематизиран.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР