Италия създаде национална агенция за киберсигурност след предупреждения на премиера

...
Италия създаде национална агенция за киберсигурност след предупреждения на премиера
Коментари Харесай

Италия създаде агенция за киберсигурност за защита от Русия

Италия сътвори национална организация за киберсигурност след предизвестия на премиера Марио Драги, че Европа би трябвало да се защищити от съветската интервенция .

Новата организация беше утвърдена на съвещание на италианското държавно управление, осведоми " Франс прес ".

Ще би трябвало да " защитим националните ползи и устойчивостта на услугите и главните функционалности на страната от киберзаплахи ", се споделя в изказване на държавното управление.

Говорейки в Брюксел на 25 май, след срещата ръководителите на страните членки на Европейския съюз, Драги настоя, че са нужни незабавни дейности против цифровите закани .

" Трябва да се укрепим, би трябвало да се укрепим доста, изключително във връзка с киберсигурността, всички ние, на национално равнище и на равнище Европейски Съюз... тъй като равнището на (руска) интервенция както на шпиони, по този начин и на манипулиране на интернет стана в действителност обезпокоително ", посочи той.
 Италия задържа двама за шпионаж в интерес на Русия
Италия задържа двама за шпионаж в интерес на Русия

Случаят е невиждан за най-новата история на страната

По-рано тази година капитан от италианските военноморски сили беше задържан от полицията, до момента в който продаваше поверителни военни документи, свалени от компютъра му, на чиновник на съветското посолство.

Италианското държавно управление разпореди на новата организация да създаде тактики за попречване, наблюдаване, разкриване и намаляване на хакерски атаки и подсилване на националната защита .

Агенцията, в която съгласно информации в медиите ще работят към 300 души , ще бъде следена от Драги и неговия консултант за службите за сигурност, някогашния полицейски шеф Франко Габриели.

Драги, който е някогашен началник на Европейската централна банка, е много деен по въпросите на разузнаването, откогато беше назначен през февруари да управлява държавно управление на националното единение.

Миналия месец той назначи Елизабета Белони, посланик от кариерата, да управлява тайните служби на Италия. Тя е първата жена, заела поста.

Премиерът към момента би трябвало да назначи ръководителя на новата организация за киберсигурност.

Вестник " Кориере каузи Сера " уточни Роберто Балдони, професор по компютърно инженерство, който към този момент работи по киберсигурността със специфичните служби, и Нунция Чиарди, началник на интернет полицията, за топ претенденти.
 Италия дефинира случая с съветския разузнавач за опасност за НАТО
Италия дефинира случая с съветския разузнавач за опасност за НАТО

" Това, което се случи през днешния ден, е недопустимо и ще докара до последици "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР