Италия подготвя нов пакет мерки на стойност поне 5 милиарда

...
Италия подготвя нов пакет мерки на стойност поне 5 милиарда
Коментари Харесай

Италия подготвя пакет мерки за над 5 млрд. евро заради нарасналите разходи за електроенергия

Италия приготвя нов пакет ограничения на стойност най-малко 5 милиарда евро, с цел да помогне на фирмите и семействата да се оправят с повишените разноски за електрическа енергия и възнамерява да го показа идната седмица. Това оповестиха през днешния ден пред Ройтерс два държавни източника.

Дясноцентристкото държавно управление на премиерката Джорджа Мелони е отделило над 21 милиарда евро в бюджета си за 2023 година, с цел да смекчи въздействието на разноските за електрическа енергия в третата по величина стопанска система в еврозоната през първото тримесечие на тази година.

Рим желае да разшири и преразгледа тези ограничения в указ, който се чака да бъде утвърден от кабинета на 28 март, съгласно източниците, поискали анонимност.

Финансовото министерство възнамерява да финансира декрета посредством спестявания от предходния пакет за 21 милиарда евро, с цел да не повлияят новите ограничения върху бюджетния недостиг, съобщи един от източниците.

Италия заложи предишния ноември цел за бюджетния недостиг от 4,5 на 100 от брутния вътрешен артикул (БВП), което е под регистрираните през 2022 година 8 на 100.

Италианското министерство на финансите би трябвало да актуализира прогнозите си за растежа и задачите пред държавните финанси през април в Икономическия и финансов документ, написа Българска телеграфна агенция. 

Миналия месец високопоставено лице от финансовото министерство съобщи пред Ройтерс, че Италия чака неотдавнашното решение на Евростат (Eurostat) за обслужването на данъчните заеми да окаже нищожно въздействие върху бюджетния недостиг на страната през 2023 г.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР