Италия одобри нов , който позволява на хората да бъдат

Италия одобри нов , който позволява на хората да бъдат ...

Италия намалява комендантския час в районите с нисък риск

Италия одобри нов , който позволява на хората да бъдат навън вечер с един час по-дълго. Решението беше взето, след като в страната се наблюдава най-ниската смъртност от коронавирус от месеци, съобщи АФП.
Полицейският час от 22:00 до 05:00 часа, който е в сила в по-голямата част на Италия от ноември, сега ще бъде изместен към 23:00 часа, докато храненето в ресторанта ще бъде разрешено до 18:00 от 1 юни по новите правила.

След падане на карантината: Първите пътници започнаха да пристигат в Италия След падане на карантината: Първите пътници започнаха да пристигат в Италия
Първите пътници от Европа започнаха да пристигат в Италия, след като правителството отмени изискването за карантина, свързана с коронав...
Комендантският час, предназначен да обезсърчи социалните събирания, които биха могли да доведат до засилване на новите коронавирусни инфекции, ще бъде изместен до полунощ от 7 юни, и елиминиран изцяло на 21 юни в така наречените "жълти зони", където действа, потвърди държавен служител. Италия започна дългоочакваното си отваряне в края на миналия месец, като позволи на ресторантите и баровете да работят с масите навън и премахване на междурегионалните ограничения за пътуване в по-голямата част от страната.
Италия е разделена на различни по цвят зони, което показва нивото на ограниченията за коронавирус, които трябва да спазват въз основа на здравни данни, като "червените" са зоните с най-висок риск, следвани от оранжево и жълто.
Понастоящем по-голямата част от Италия се счита за жълта. Мерките от понеделник също така показаха, че шест различни региона вече са минимално рискови „бели“ зони, където се прилага само носенето на маски и социалното дистанциране: Фриули-Венеция-Джулия, Молизе и Сардиния, считано от 1 юни, и Абруцо, Венето и Лигурия седмица по късно.
Новите мерки идват на фона на обнадеждаващи данни през последните седмици, докато темпът на ваксинациите се повишава. 93-те смъртни случая, свързани с COVID-19 в неделя, са най-ниският показател от октомври.

80% спад на заразените след първа доза ваксина отчитат в Италия 80% спад на заразените след първа доза ваксина отчитат в Италия
Италианско проучване установи, че инфекциите от COVID-19 при пълнолетните от всички възрасти са спаднали с 80 процента пет седмици след...
Министерството на здравеопазването регистрира 140 смъртни случая в понеделник. През последните седмици премиерът Марио Драги е подложен на натиск от крайната десница, която настоява страната да се отвори по-бързо, включително изцяло да се отърве от комендантския час. Плажовете бяха официално отворени през уикенда, а туристите от Европейския съюз имаха право да влизат в страната в неделя, без да се налага карантина в продължение на пет дни.

Източник: actualno.com