Италия иска уважение от останалите страни в Европа относно предстоящото

...
Италия иска уважение от останалите страни в Европа относно предстоящото
Коментари Харесай

Луиджи ди Майо: Италия иска уважение от останалите страни в Европа

Италия желае почитание от останалите страни в Европа по отношение на идното отваряне на границите - въпрос, който се нуждае от съгласуван европейски отговор. Това съобщи италианският министър на външните работи Луиджи Ди Майо, съобщи Българска телеграфна агенция, базирайки се на Агенция Франс Прес.

"Наслушах се на доста приказки за Италия в тези дни. Сега не е моментът за дискусия, само че аз желая да уточня нещо: Ние пожелаваме почитание. Ако някои си мисли, че може да ни третира като чумави, то дано да му бъде ясно, че ние няма да стоим, без да действаме ", предизвести Ди Майо в изказване във Facebook.

Италия излиза поетапно от изолацията, наложена поради новия ковид и приготвя отваряне на границите си на 3 юни. Рим упорства за координирано възобновяване на напредването в Европа на 15 юни, като това ще значи и възобновяване на европейско равнище на туризма - основен бранш за италианската стопанска система, понесъл тежък удар поради коронавирусната рецесия. Няколко прилежащи на Италия страни обаче отхвърлят да отворят на 15 юни сухопътните си граници с страната, в която починаха от COVID-19 над 33 000 души. Това породи гнева на Рим, който гледа на това като на заобиколен метод да се попречи на туристите да се върнат на Апенините.

Такъв е по-специално казусът с Швейцария и Австрия. "Италия е към момента гореща точка, макар че обстановката към този момент се усъвършенства в някои области ", съобщи по-рано тази седмица австрийският министър на опазването на здравето Рудолф Аншобер. "По въпроса за отваряне на границите, ние имаме потребност от обединен европейски отговор, тъй като в случай че действаме по друг и разхвърлян метод, духът на Европейски Съюз е загубен. И Европа рухва ", съобщи през днешния ден Ди Майо.

Италия записва 87 нови смъртни случая от COVID-19, 516 са новозаразените

"Нашето самообладание си има граници. Разбирам конкуренцията сред другите страни, тя е законна, при изискване че тя бъде обективна ", акцентира министърът и похвали "чудесата на Италия ", припомняйки, че страната има "уникална хубост и неповторими плажове ". Ди Майо също по този начин заяви, че ще посети Германия на 5 юни, Словения, на 6 юни и Гърция на 9 юни, с цел да беседва с сътрудниците си. "Вътрешната обстановка, всички данни за случаите на болест ще бъдат постоянно обществено притежание. Ние постоянно сме работили отговорно и транспарантно и ще продължим да го вършим ", увери външният министър.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР