Италия днес отдаде почит на един от най-престижните си икономисти

...
Италия днес отдаде почит на един от най-престижните си икономисти
Коментари Харесай

Почина теоретикът на строгите икономии

Италия през днешния ден отдаде респект на един от най-престижните си икономисти Алберто Алесина, който е умрял през вчерашния ден на 63-годишна възраст в Съединени американски щати, заяви Българска телеграфна агенция.

Той е прекарал цялата си кариера като учител в Харвард, където получава докторска степен и управлява икономическия отдел в продължение на три години.

Отиде си фотожурналистът Димитър Викторов, снимал фамозен кадър на Тодор Живков

Автор на голям брой произведения, член на влиятелни стопански организации, редактор на италианските всекидневници "Кориере каузи сера " и "Соле 24 оре ", Алесина е предлаган за Нобелова премия.

Икономистът, който е почнал образованието си в университета Бокони в Милано, бе теоретик на "експанзивната икономии ", подкрепяйки политиката на строги бюджетни икономии за възкръсване на растежа и потреблението.

"За да се възвърне, Европа се нуждае от по-малко налози, по-малко безполезни разноски, както и от структурни промени, които либерализират пазарите. Това бе възгледът на Алберто Алесина ", заключи през днешния ден италианската заместник-министърка на стопанската система на стопанската система и финансите Лаура Кастели.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР