Италия даде заявка за европейската титла след нов класически успех!

...
Италия даде заявка за европейската титла след нов класически успех!
Коментари Харесай

Италия на осминафинал след класика и срещу Швейцария

Италия даде поръчка за европейската купа след нов типичен триумф! " Адзурите " завоюваха с 3:0 против Швейцария в мач от първа група на Евро 2020 и си осигуриха място на осминафинал. За отбора на Роберто Манчини това е втора победа в шампионата с този резултат и десета поредна, като всички те са реализирани с " чиста мрежа ".

Италия се намира в страховита серия от 29 мача без проваляне. Последната загуба на четирикратните международни първенци е на 10 септември 2018 година - с 0:1 от Португалия в Лигата на нациите.

Тази вечер, на " Стадио Олимпико " в Рим, героят бе непредвиден. Полузащитникът Мануел Локатели вкара в 26', а след това и в 52'. Със своите 23 години и 159 дни, той се трансформира в третия най-млад отбезал две попадения за Италия на огромен конгрес. Преди него са Джакомо Булгарели (срещу Швейцария през 1962 г.) и Марио Балотели (срещу Германия през 2012 г.).

Крайното 3:0 оформи Чиро Имобиле в 89' с удар отвън наказателното поле, разписвайки се във втори следващ мач на Евро 2020.

Снимка: Getty Images

Италия оглавява първа група с цялостен актив от 6 точки, пред Уелс с 4, Швейцария с 1 и Турция на дъното с 0. По-рано през днешния ден Уелс записа значим триумф с 2:0 против Турция.

В идващия кръг " адзурите ", които към този момент си осигуриха място в осминафиналите, се изправят против " драконите " на Робърт Пейдж, до момента в който Швейцария и Турция се сблъскват в двубой за третата позиция. Швейцарците резервират шансове за продължение към елиминациите, само че те минават през безапелационна победа в последния кръг и тежко проваляне за Уелс от Италия.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР