Италианското правителство въвежда данък върху пластмасата от лятото на 2020

...
Италианското правителство въвежда данък върху пластмасата от лятото на 2020
Коментари Харесай

Италия въвежда и зелен пакет в проектобюджета. Ще облага пластмасата

Италианското държавно управление вкарва налог върху пластмасата от лятото на 2020 година, написа през днешния ден италианският вестник " Стампа ", представен от ТАСС.

По данни на изданието данъкът ще бъде едно евро на кг отпадъчна пластмаса. Този данък влиза в така наречен зелен пакет на проектобюджета, който бе утвърден от държавното управление. Предполага се, че ще влезе в действие през юни 2020 година.

Проектобюджетът, който е в развой на доуточнения и би трябвало да бъде признат до края на годината, планува още редица ограничения в поддръжка на " чистата стопанска система ". Правителството, което дефинира като приоритет опазването на околната среда, възнамерява да подтиква посредством данъчни облекчения вложенията в тази сфера, предава Българска телеграфна агенция.

По данни на италиански екологични асоциации, крайбрежието на Апенините, а също и морето, са задръстени от пластмаса, която вреди на флората и фауната. Въвеждането на налог върху пластмасата ще разреши съгласно държавното управление да се получат спомагателни средства за битка с този проблем. Механизмът на събиране на данъка към момента не е обяснен.

Опозицията към този момент изрази сериозно мнение против мярката, която ще усили общото данъчно задължение.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР