Италианското правителство предаде на Еврокомисията своя проектобюджет, в който е

...
Италианското правителство предаде на Еврокомисията своя проектобюджет, в който е
Коментари Харесай

Италия възнамерява да въведе ББД през първото тримесечие на 2019 година

Италианското държавно управление съобщи на Еврокомисията своя проектобюджет, в който е планувано въвеждането на Безусловен базов приход за бедните, както и понижаване на пенсионната възраст.
ББД има за цел да смекчи следствията от всеобщата роботизация и модерна автоматизация, с което работните места понижават, а безработните се усилват. Идеята е да се заплаща някаква непрекъсната сума, задоволителна за живеене.

Reuters заяви, че в новата стратегия се планува въвеждането на ББД за битка с бедността. Инициативата е на придвижването „5 звезди“.

Предлага се заплащането на 780 евро ($910) на всеки незает или считан за безпаричен по италианския стандарт жител, живял в страната не по-малко от 10 години.

Въвеждането на ББД ще става на стадии. Първоначално сумата ще бъде начислявана единствено на пенсионерите, а по-късно и на другите поданици на Италия.

В проектобюджета се планува и понижаване на пенсионната възраст. 62-годишните, работили най-малко 32 години ще могат да се пенсионират още през 2019 година.

Според предварителни оценки, безусловният базов приход ще коства на Италия 10 милиарда евро ($11,7 милиарда) годишно. Страната има най-големия дълг в Еврозоната – 130% от брутния вътрешен артикул. Европейската комисия се притеснява, че по този метод икономическото състояние на Италия ще се утежни.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР