Италианското правителство одобри късно в неделя спешно постановление, с което

...
Италианското правителство одобри късно в неделя спешно постановление, с което
Коментари Харесай

Рим одобри спасителен план за почти 1 милиард евро за затруднена банка

Италианското държавно управление утвърди късно в неделя незабавно разпореждане, с което отпуска избавителна финансова помощ от до 900 милиона евро на кооперативната банка Пополаре ди Бари, заяви Ройтерс.

Банката, която предходната седмица разгласи, че се нуждае от незабавна инжекция от до 1 милиард евро, изпадна в усложнение да се оправи с растящите загуби от заеми по време на рецесията, която опустоши италианската стопанска система, изключително в южната част на страната, където е главната активност на Пополаре ди Бари.

Тя беше сложена под особено ръководство на италианската централна банка в петък, само че държавното управление на Джузепе Конте не съумя да одобри избавителен пакет същия ден, тъй като няколко министри бойкотираха незабавно свиканото държавно съвещание.

Новото държавно съвещание беше извършено в неделя вечер и одобри финансова инжекция за банката, която е най-големият заемодател в слаборазвития италиански юг. Постановлението на кабинета има за цел да сътвори държавна " капиталова банка " в юга.

Според проекта на държавното управление 900 милиона евро ще бъдат отпуснати на държавната Банка дел Медзоджорно-Медиокредито Централе, с които тя да финансира увеличение на капитала на Пополаре ди Бари. От сумата 500 милиона ще бъдат употребявани за бързо финансово подсилване на банката, а останалите ще бъдат заделени за бъдещи потребности, настояват осведомени източници.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР