Италианското правителство избра офертата на американския фонд за частни капиталови

...
Италианското правителство избра офертата на американския фонд за частни капиталови
Коментари Харесай

Италия избра оферта за преговори с купувач на ITA Airways

Италианското държавно управление избра офертата на американския фонд за частни финансови вложения Certares, подкрепена от Air France-KLM (AIRF.PA) и Delta Air Lines Inc (DAL.N), за започване на извънредни договаряния за продажбата на мажоритарния дял в ITA Airways, заяви  Министерството на финансите, представено от БНР. П

равителството имаше за цел да приключи частичната приватизация на наследника на Alitalia през лятото, само че по-късно изиска от двата конкурентни консорциума да преразгледат първичните си предложения, защото счете, че те не дават отговор на задачите му.

Офертата, за която детайлности не бяха обществено оповестени, ще остави на Министерството на финансите " най-малко " 40% дял и правото да назначава ръководителя на компанията и да упражнява несъгласие върху някои " стратегически решения ", заяви " Ройтерс ", базирайки се на собствен източник. Водената от Certares оферта се сблъскваше с конкурентна оферта, показана от транспортната група MSC и немската Lufthansa (LHAG.DE), която съгласно източника е предложила сред 850 млн. евро (847 млн. USD) и 900 млн. евро за 80% дял.

Правителството на министър-председателя Марио Драги желае да подпише авансово съглашение с предпочетения участник в търга до 10 септември, настояват източниците. Всяка договорка обаче евентуално ще бъде подписана през последното тримесечие на годината, когато Италия ще има ново държавно управление след националните избори на 25 септември, което може да усложни в допълнение въпроса.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР