Италианското правителство и американската технологичната компания Intel са близо до

...
Италианското правителство и американската технологичната компания Intel са близо до
Коментари Харесай

Intel и Италия са близо до сделка за 5 млрд. долара за фабрика за чипове

Италианското държавно управление и американската софтуерната компания Intel са покрай реализиране на договорка за създаване на цех за полупроводници в страната, заяви организация Reuters, базирайки се на двама свои източници, осведомени с договарянията. По първични оценки инвестицията е за към 5 милиарда $ и е част от по-широкия проект на Intel за разширение на индустриалния му потенциал в Европа, до момента в който континентът се стреми да понижи зависимостта си от вноса на чипове от Азия.

Правителството на премиера в оставка Марио Драги поставя старания да подписа съглашението до края на август преди плануваните за 25 септември предварителни избори, настояват източниците. Рим е податлив да финансира до 40% от общата инвестиция на Intel в Италия, която се чака с времето да надвиши първичните 5 милиарда $. Италианските управляващи и американската компания не са коментирали публично въпроса. Регионите Пиемонт и Венето се сочат като желани местоположения за създаване на оборудването, въпреки измежду първичните разновидности да са били още Ломбардия, Пулия и Сицилия.

По-рано тази година Европейската комисия разгласи, че е осигурила 15 милиарда евро обществено и частно финансиране по Закона за чиповете в допълнение към към този момент плануваните 30 милиарда евро по други стратегии, ориентирани да подтикват вложенията в новаторски полупроводникови уреди. Съюзът цели да е по-малко подвластен от доставките на чипове от Азия, откакто по време на пандемията разривите във веригите за доставки доведоха до дефицит на софтуерния съставен елемент и ограничиха производството на електроника и коли. Тенденцията за подсигуряване на лично произвеждане на чипове не подминава и Съединени американски щати, където в края на юли Конгресът утвърди законопроект за.
Реклама Intel има огромни проекти за Европа
Intel разгласи през март проект да влага 88 милиарда $ за създаване и разширение на индустриален потенциал в Европа,. Най-мащабният план към този момент е за изграждане на.

Евентуалната фабрика в Италия ще употребява нови технологии за окомплектоване на чипове. Точният размер на инвестицията на Intel към момента не е явен, нито на какъв брой ще възлиза държавното финансиране. Досега Рим е отделил 4.15 милиарда евро до 2030 година, с цел да притегли производители на чипове и да влага в новаторски технологии за промишлеността. Правителството договаря и с френско-италианската STMicroelectronics, тайванските производители на чипове MEMC Electronic Materials и TSMC, както и с Israeli Tower Semiconductor, която Intel закупи по-рано тази година.

В края на юли Intel, който е най-големият американски производител на чипове, регистрира непредвиден спад на приходите от 17% на годишна база и намали упованията си за оставащата част от годината.
Свързани публикации Производителите на чипове се борят за дотации в Съединени американски щати 2 август 2022, 06:25 Oчакват ли производителите на чипове провал след невероятния взрив 29 юли 2022, 06:41 STMicro и GlobalFoundries строят фабрика за чипове за 5.7 милиарда евро във Франция 13 юли 2022, 09:43 Samsung усилва облагата, само че тя е под упованията 10 юли 2022, 12:30 Компаниите за чипове ще се изправят пред двегодишен дефицит на съоръжение 23 март 2022, 13:45 Intel избра Германия за завода си за чипове, влага 17 милиарда $ 16 март 2022, 10:45 Вижте още публикации Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията Моите публикации
Тема Компании
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР