Италианският вицепремиер Матео Салвини омаловажи понижаването на кредитния рейтинг на

...
Италианският вицепремиер Матео Салвини омаловажи понижаването на кредитния рейтинг на
Коментари Харесай

Салвини за понижения кредитен рейтинг на Италия: Не съм притеснен, правим най-доброто

Италианският вицепремиер Матео Салвини омаловажи понижаването на кредитния рейтинг на Италия и даде обещание опазване на проектобюджета, който не съблюдава уговорките към еврозоната, поети от страната, съобщи Асошиейтед прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Международната рейтингова организация Мудис (Moody`s) намали нощес кредитния рейтинг на Италия единствено до една степен над спекулативната зона - от Baa3 до Baa2 (с латински букви), със постоянна вероятност. Сред посочените аргументи е " забележителното намаляване на фискалната мощ на Италия " поради променения целеви бюджетен недостиг.

Европейската комисия към този момент предизвести Италия, че по-високият й от предстоящото бюджетен недостиг съставлява невиждано отклоняване от европейските бюджетни правила. Правителството би трябвало да отговори на терзанията на Европейски Съюз най-късно в понеделник.

Салвини през днешния ден сподели, че той не е обезпокоен, а държавното управление просто прави най-хубавото за италианците.

Правителството ще продължи напред макар рейтинговите организации, еврокомисарите и някои вътрешни прояви на недоумение, уточни той.

По думите му рейтинговите организации и преди са бъркали за Италия и още веднъж ще се провалят.

Популисткото държавно управление, формирано от придвижване " Пет звезди " и партия " Лига " на Салвини, планираше изключително съвещание на кабинета по-късно през днешния ден за разискване на бюджета и изказвания на водача " Пет звезди " Луиджи Ди Майо, че в проектобюджета са импортирани несъгласувани промени.

Луиджи Ди Майо разгласи нощес, че проектобюджетът показан на италианския президент включва предложение за данъчна прошка върху пари, държани в чужбина, и върнати в Италия. Движение " Пет звезди " не поддържа такава мярка.

Салвини разяснява, че обвиняванията на Ди Майо са " сюрреалистични ", само че разногласието разкрива пукнатите в ръководещата коалиция, която е единствено на четири месеца.

Правителството е заложило във финансовата рамка за бюджета недостиг за идната година от 2,4 % от брутния вътрешен артикул.

Това е под целевия недостиг от 3 %, който се изисква от страните от еврозоната съгласно европейските разпореждания, само че е много над обещания от предходното държавно управление недостиг от 0,8 на 100. За тази година заложеният бюджетен недостиг е 1,8 %.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР