Италианският вицепремиер и външен министър Антонио Таяни заяви, че ръководителите

...
Италианският вицепремиер и външен министър Антонио Таяни заяви, че ръководителите
Коментари Харесай

Таяни: В Киев ще обсъдим не само войната, но и възстановяването на Украйна

Италианският вицепремиер и външен министър Антонио Таяни съобщи, че ръководителите на външнополитическите ведомства на страните от Европейски Съюз ще се срещнат в Киев, където ще обсъдят, наред с другото, възобновяване на Украйна.

“Това ще бъде една от централните тематики на задачата. Трябва да подсигуряваме икономическата непоклатимост на страната и Италия ще се движи в тази посока както в границите на идното председателство на Г-7, по този начин и като страна хазаин на интернационалната конференция за възобновяване през 2025 година Вече започнахме работа по възобновяване на катедралата в Одеса, а в Киев ще подпиша съглашение сред Италия и Украйна за помощ при възобновяване на разрушеното архитектурно завещание “, сподели той в изявление за вестник La Stampa.

Таяни заяви, че страната му ще продължи да оказва помощ на Украйна, с цел да “създаде войска, способна да се пази ”. „ От друга страна, ще работим за разширение на консенсуса по мирната формула от 10 точки на Владимир Зеленски. Това ще помогне за привличането на други световни играчи, като Индия, Бразилия и африканските страни “, счита той.

Коментирайки думите на ръководителя на спечелилата парламентарните избори в Словакия партия „ Посока – Социалдемокрация “, някогашния министър председател Роберт Фицо, който отхвърли продължаването на военната помощ на републиката за Украйна, Таяни ги счита за „ отрицателен сигнал. ” “Изборът за Украйна би трябвало да бъде обединен. Не би трябвало да сътворяваме разделения на европейския фронт, тъй като силата на Европейски Съюз е в неговото единение ”, счита министърът.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg