Италианският вицепремиер и лидер на крайнодясната партия "Лига" Матео Салвини

...
Италианският вицепремиер и лидер на крайнодясната партия "Лига" Матео Салвини
Коментари Харесай

Управляващата коалиция в Италия се разпадна, Салвини поиска предсрочни избори

Италианският вицепремиер и водач на крайнодясната партия "Лига " Матео Салвини изиска да бъдат създадени предварителни парламентарни избори в Италия допустимо най-скоро, съобщи Агенция Франс Прес.

Салвини съобщи в официално съобщение, че е споделил на премиера Джузепе Конте, че със съюза сред ръководещите партии "Лига " и Движение "Пет Звезди " е свършено и че би трябвало бързо да се даде опция на гласоподавателите да създадат своя избор, съобщи Ройтерс. По думите на Салвини другата седмица може да бъде свикано парламентарно съвещание, на което да се подхващат нужните процедурни стъпки.

Междувременно италианският вицепремиер Луиджи Ди Майо, който е водач на Движение 5 звезди, влизащо в актуалната ръководеща коалиция в Италия, сподели, че неговата политическа групировка не се опасява от предварителни избори, съобщи Българска телеграфна агенция, цитирайки Ройтерс. Луиджи Ди Майо увери в това, откакто съдружният сътрудник на придвижването - крайнодясната партия Лига на другия вицепремиер Матео Салвини, разгласи, че ръководещата коалиция се е разпаднала и са нужни нови избори. "Ние сме подготвени, ние не се интересуваме от завземането на държавни постове и в никакъв случай не сме се интересували от това ", сподели Ди Майо. Той упрекна водача на Лига, че се подиграва със страната и добави, че рано или късно италианците ще се извърнат против него.

В същото време италианският министър председател Джузепе Конте съобщи, че водачът на ръководещата партия Лига Матео Салвини би трябвало да изясни на италианците за какво поставя завършек на ръководещата коалиция, съобщи Ройтерс. "Не е работа на вътрешния министър да привиква Народното събрание или да открива дневен ред по отношение на политическата рецесия ", съобщи Конте. Той даде обещание да се яви пред Народното събрание, с цел да подсигурява, че "кризата, която Салвини е провокирал е най-прозрачната в историята на републиката ". В малко изказване министър председателят, който е непосредствен до Движение 5 звезди, сподели, че няма да толерира повече нападките на Салвини против неговите министри и го упрекна, че "разчита на лозунги " в търсене на поддръжка. "Салвини би трябвало да изясни на гласоподавателите, които имат вяра в обещанието за смяна, аргументите, които са го довели до преустановяване предварително и ненадейно на работата на държавното управление ", сподели Конте.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР