Италианският външен министър предупреждава, че Европейският съюз “ще се разпадне,

...
Италианският външен министър предупреждава, че Европейският съюз “ще се разпадне,
Коментари Харесай

От Рим: Ако Италия остане в „черния списък“, ЕС ще се разпадне


Италианският външен министър предизвестява, че Европейският съюз “ще се разпадне ”, в случай че държавните управления на Европейски Съюз третират италианците като прокажени през летния туристически сезон поради „ черния лист “, в който слагат Италия като един от европейските епицентри на ковид.

Луиджи Ди Майо разгласява това във Facebook профила си през днешния ден след решението на Гърция да изключи италианци, както и жители на Испания, Англия и други страни с висока степен на болест, от листата с задгранични туристи, които са добре пристигнали това лято, съобщи БГНЕС.

Италианският министър съобщи, че конкуренцията в туризма е едно, само че той настоя за здравословен и обективен европейски отговор на настояването за отваряне на границите на Европейски Съюз след края на пандемията.

„ Ако се държите по друг и погрешен метод, духът на Европейски Съюз ще бъде изгубен. И Европа ще се разпадне “, споделя първият посланик на Италия.

Ди Майо похвали френския външен министър Жан-Ив льо Дриан, който посети Италия за първи път в сряда.

Ди Майо разгласи, че идната седмица ще пътува до Германия, Словения и Гърция, с цел да показа готовността на Италия да приема задгранични туристи. Туризмът и обвързваните с него стопански браншове съставляват към 13% от Брутният вътрешен продукт на Италия.

Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР