Италианският спортен министър Винценцо Спадафора охлади надеждите на футболните власти

...
Италианският спортен министър Винценцо Спадафора охлади надеждите на футболните власти
Коментари Харесай

Италианският спортен министър охлади надеждите на футболните фенове

Италианският състезателен министър Винценцо Спадафора охлади очакванията на футболните управляващи в страната, че сезонът в калчото ще бъде възобновен през идващия месец.

Срещи на Апенините не се играят от шест седмици поради пандемията от ковид, като наложената от държавното управление карантина за ограничение на инфекцията е най-малко до 3 май.

" Както се развива обстановката в сегашния миг, сигурно не можем да кажем, че тимовете ще получат позволение да упражняват от 4 май ", разяснява Спадафора за телевизия Раи 2.

От Италианската футболна федерация (FIGC) чакат облекчаването на локдаун ограниченията, с цел да дадат позволение на клубовете за стартират взаимни занимания.

FIGC през предходната седмица изготви здравен протокол с ограничения за отбрана на футболистите, треньорите и личния състав по време на тренировките в изолираност с желанието за рестартирането на срещите от лигата и от шампионата за националната купа в края на май.

" Имаме среща в сряда, на която от футболната федерация ще ни показват детайлно направения протокол, който се отнася главно за тренировките. След това ще го разгледаме деликатно и ще го обсъдим. Подновяването на заниманията на тимовете, обаче, не значи автоматизирано и рестартирането на футболния сезон ", предизвести Спадафора.

Той призна, че футболът е значим като обществен и стопански феномен и подновяването на срещите ще бъде добър сигнал, само че при всички случаи няма да се прибързва, в случай че се реши, че има даже най-малък риск.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР