Италианският Сенат даде вот на доверие на правителството на с

...
Италианският Сенат даде вот на доверие на правителството на с
Коментари Харесай

Италианското правителство оцеля след вот на доверие

Италианският Сенат даде избор на доверие на държавното управление на с нормално болшинство. Гласуването беше излъчено на уеб страницата на горната камара на Народното събрание, прецизира БГНЕС.
Кабинетът на Конте беше подсилен от 156 сенатори, 140 парламентаристи гласоподаваха срещу, 16 се въздържаха. В понеделник долната камара на италианския парламент изрази доверие в държавното управление.
 Засега италианското държавно управление има парламентарна поддръжка Засега италианското държавно управление има парламентарна поддръжка
Долната камара на италианския парламент гласоподава доверие на държавното управление на Джузепе Конте с 321 гласа " за ", 259 " срещу " и 27 " въздърж...
Въпросът за избор на доверие беше издигнат по отношение на действителното отдръпване от ръководещата коалиция на " Движението 5 звезди ” и партията на някогашния министър-председател Матео Ренци, която преди този момент отзова своите министри от кабинета. Както се чака, съставът на държавното управление в този момент може да бъде леко обновен, като анализатори считат, че към момента е допустима и оставката на Конте. Опозицията, състояща се от дясноцентристките партии Лига, Братя на Италия и Напред Италия, има намерение да изиска оставката на министър-председателя, защото неговото държавно управление няма поддръжката на безусловно болшинство в Сената.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР