Италианският производител на суперкари Ferrari представи своя първи сериен (PHEV)

...
Италианският производител на суперкари Ferrari представи своя първи сериен (PHEV)
Коментари Харесай

Ferrari SF90 Stradale: хибриден автомобил с ДВГ и три електродвигателя

Италианският производител на суперкари Ferrari показа своя първи сериен (PHEV) хибрид Ferrari SF90 Stradale с обща мощ на моторите 1000 конски сили. В тази серия коли към този момент се предлага хибридния модел LaFerrari, само че неговият акумулаторен блок не може да се зарежда от външна мрежа.
1 от 4
Използва се задвижване на всички колела, като мощността на бензиновия мотор е 780 конски сили и въртяща миг 800 Nm, а сумарната мощ на трите електродвигателя е 220 конски сили (162 KW). Двата електродвигателя са сложени на предната ос, а третият MGUK (Motor Generator Unit, Kinetic) се намира сред ДВГ и скоростната кутия. В резултат от това ускоряването от 0 до 100 км/ч става единствено за 2,5 секунди, а до 200 км/ч – за 6,7 секунди.
1 от 3
Моделът Ferrari SF90 Stradale е оборудван с акумулаторен блок с мощ едвам 7,9 KWh, само че с едно зареждане може да измине 25 км в напълно електрическия режим eDrive. Електродвигателите се употребяват за надзор на пътуването и за придвижване на заден ход. Това е опростило скоростната кутия, която даже няма задна скорост.



Предвидени са четири режима на придвижване: eDrive – ДВГ е изключен, работят единствено електродвигателите; Hybrid – по дифолт, работят и четирите мотора, а ДВГ от време на време се изключва за по-икономично придвижване; Performance – шофьорски режим, ДВГ работи от самото начало, като зарежда батериите когато мощността не се употребява изцяло; Qualify – всички мотори работят с оптималната мощ, като главният приоритет е бързината.

Продажбите на Ferrari SF90 Stradale са оповестени за 2020 година, а цената не бе обявена.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР