Италианският производител Ferrari разкри стратегията си за развитие за следващите

...
Италианският производител Ferrari разкри стратегията си за развитие за следващите
Коментари Харесай

Новата стратегия на Ferrari: V12 двигател, електрическа кола и автопилот

Италианският производител Ferrari разкри тактиката си за развиване за идващите пет години. Според проекта, до края на 2026 година ще бъдат показани 15 нови модела, макар че тази численост включва разновидности на едни и същи коли с разнообразни видове каросерия и задвижване. Сред тях обаче ще има някои доста значими за компанията модели, като още през септември тази година ще се състои дебюта на кросоувъра Ferrari Purosangue. Официално беше доказано, че първият SUV на компанията ще бъде оборудван с V12 бензинов мотор. Посочва се още, че този модел ще съставлява не повече от 20% от продажбите на марката.

Това значи, че Ferrari няма да преследва нови върхове в размерите на продажбите, като в същото време ще резервира ексклузивността на моделите си. Съдейки по това какъв брой сполучливи са били кросоувърите от други първокласни марки, опашката за модела Purosangue ще се разтегне с няколко години. В интервала до 2026 година също по този начин ще се появи нов флагмански суперавтомобил, който ще продължи традицията на моделите Ferrari F40, F50, Enzo и LaFerrari.

Точната дата на дебюта не се показва, само че от компанията прецизираха, че моделите от най-скъпите серии Icona и Supercar ще съставляват по-малко от 5% от продажбите. Други 10% ще се падат на колите от специфични серии. Стана ясно още, че дебютът на първия сериен електромобил Ferrari е плануван за 2025 година Разработването на тази машина се прави напълно независимо, а електродвигателите и тяговите батерии за нея ще се създават в централния офис на компанията Маранело.

Въпреки това, даже в дълготраен проект, Ferrari няма да изостави моторите с вътрешно горене. Според проекта през 2026 година чисто бензиновите модели ще съставляват 40% от продажбите, а 60% ще бъдат заети от хибриди и електрически транспортни средства. До 2030 година делът на бензиновите коли ще бъде 20%, до момента в който хибридите и електрическите транспортни средства ще съставляват по 40%.

Суперавтомобилите от Маранело също ще имат автопилот, само че най-простият - едвам от второ равнище от пет вероятни. Такава система е потребна за монотонно шофиране, само че нейните основатели няма да лишат лидера от опцията да управлява изцяло колите на Ferrari. И най-после - петгодишният проект има за цел да усъвършенства финансовото богатство, като се поддържат маржове от 38%. Ако през 2021 година общият приход на Ferrari възлизаше на 4,27 милиарда евро, то през 2026 година би трябвало да нарасне до 6,7 милиарда евро.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР