Италианският премиер издаде днес указ, удължаващ ограниченията за овладяване на

...
Италианският премиер издаде днес указ, удължаващ ограниченията за овладяване на
Коментари Харесай

Италия стана първата страна в Европейския съюз, достигнала 1 милион ваксинирани

Италианският министър председател издаде през днешния ден декрет, удължаващ рестриктивните мерки за преодоляване на разпространяването на новия ковид, съобщи Ройтерс. Агенцията отбелязва, че това е станало, откакто министерството на опазването на здравето предизвести по-рано тази седмица, че епидемиологичната обстановка в страната се утежнява.
На този декор Италия стана първата страна от Европейския съюз, минала прага от 1 милион имунизирани против COVID-19, разгласи Конте, представен от Франс прес. " Голямо благодаря на жителите и на нашата национална здравна работа за този извънреден отговор ", написа Конте във Фейсбук.
 Италия удължава локдауна до 5 март Италия удължава локдауна до 5 март
Италианският министър-председател Джузепе Конте издаде в петък нов декрет за удължение на националния локдаун за ограничение на коронав...
Новият държавен декрет удължава периода на деяние на полицейския час сред 22 и 5 часа на идната заран до 5 март и удостоверява системата на делене на зони, основана през ноември, с цел да се степенуват рестриктивните мерки сред 20-те области на Италия съгласно равнищата на разпространяване на болестта, показва Ройтерс. Фитнес залите и басейните ще останат затворени в цялата страна, а извършването на покупки на хранителни артикули ще е неразрешено след 18 часа. Указът удължава до 15 февруари възбраната за напредване сред областите, а на популацията са разрешени пътувания във връзка единствено с отиване на работа, медицински и други неотложни аргументи. На ски курортите няма да бъде позволено да отворят до 15 февруари.
Регистрираният дневен растеж на новозаразените в Италия се стабилизира на ниво от 15 000 - 20 000 спрямо пика на пандемията от близо 40 000 в средата на ноември, само че натискът върху лечебните заведения остава огромен. Между 400 и 600 души умират всеки ден в страната от причиняваното от новия ковид заболяване COVID-19 и държавното управление се опасява, че броят им ще нарасне, отбелязва Ройтерс. " През миналата седмица имахме общо утежняване на епидемията, връщаме се във етапа на разгръщане ", съобщи в сряда пред Народното събрание здравният министър Роберто Сперанца, представен от.
Днес италианските управляващи оповестиха за над 16 хиляди нови инфектирани с ковид и 477 умряли през последното денонощие, съобщи Ройтерс. От началото на пандемията в Италия са доказани над 2 милиона и 352 хиляди случая на ковид. Страната е на осмо място в света по този индикатор. Смъртните случаи от ковид в Италия са 81 325. В черната статистика страната е на второ място в Европа и на шесто в света, отбелязва Ройтерс.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР