Италианският премиер Джузепе Конте заяви пред БиБиСи, че Европейският съюз

...
Италианският премиер Джузепе Конте заяви пред БиБиСи, че Европейският съюз
Коментари Харесай

Конте предупреди ЕС, че е пред провал, лидерите са пред среща с история

Италианският министър председател Джузепе Конте съобщи пред БиБиСи, че Европейският съюз рискува да се провали като план в коронавирусната рецесия . Европейски Съюз би трябвало да работи съответно и координирано, с цел да помогне на страните, които са най-силно наранени от вируса.

Конте изясни, че Европейски Съюз би трябвало да се оправи с предизвикването на това, което той назовава " най-голямото тестване след Втората международна война ". Това е първото му изявление с медии във Англия, откогато пандемията избухна в Италия преди 7 седмици .

Италия и някои други страни от Европейски Съюз се пробват да принудят по-пестеливи членове на блока да издават по този начин наречените " корона облигации " - шерване на дълг , който всички страни от Европейски Съюз биха помогнали да изплатят. По-специално Холандия се опълчи на концепцията , което докара до конфликт сред финансовите министри на еврозоната .

Италианският министър председател съобщи, че европейските водачи са " изправени пред среща с история ", която не могат да пропуснат. " Ако не използваме опцията да вложим нов живот в европейския план, рискът от неуспех е действителен. "

По- рано, Енрико Лета, някогашен министър председател на Италия, разяснява, че Европейски Съюз е изправен пред " гибелен риск " от пандемията, коронавирусът може да погребе Европейския съюз .

А Европейската работа за външна активност предизвести, че Русия и Китай популяризират дезинформация , в това число и че Европейският съюз е на ръба да се разпадне поради несъответстващия отговор на националните държавни управления против Covid-19.

Бъдещето на Европейски Съюз е заложено на карта , предизвести по-рано и министър председателят на Испания Педро Санчес в публикация за английския вестник " Гардиън ".
 Финансов разкол в Европейски Съюз, Франция: Срам, позор за Европа, спрете с тази клоунада
Финансов разкол в Европейски Съюз, Франция: Срам, позор за Европа, спрете с тази клоунада

Европейски Съюз е пред екзистенциален тест за взаимност, може да възвърне или унищожи съюза

Коефициентът на зараза в Италия се забавя - последните данни демонстрират позитивни случаи, увеличаващи се от предния ден с малко над 1%. Преди две седмици растежът беше 7%.

Смъртните случаи също демонстрират признаци на понижаване от 919 преди две седмици до 542 жертви през последните 24 часа . Но Джузепе Конте предизвести Италия да не смъква гарда и сподели, че националната обсада, наложено на 9 март, може да бъде облекчено единствено последователно .

" Трябва да изберем браншове, които могат да рестартират активността си. Ако учените го потвърдят, може да стартираме да облекчаваме някои ограничения към този момент до края на този месец . " Конте завоюва утвърждение за това, че държавното управление се оправи с рецесията - неотдавнашна анкета на Demos сподели, че рейтингът на утвърждението му нараства от 46% до 71% .

Но критиците настояват, че рестриктивните мерки, оповестени през първите няколко дни, са мудни и частични . Първоначално той се съпротивляваше на натиска на някои политици в Ломбардия, най-силно засегнатия от огнището северен район, за по-бързо налагане на по-строги ограничения. Когато делегация от китайския Червен кръст дойде в Милано в средата на март, те порицаха това, което видяха като уязвимост на Италия .

Премиерът обаче отбрани дейностите на своето държавно управление. " Връщайки се обратно, бих направил същото . Ние имаме напълно друга система от Китай. За нас строго ограничението на конституционните свободи беше сериозно решение, което трябваше да разгледаме доста деликатно. Ако бях предложил блокиране или ограничение на конституционните права първоначално, когато имаше първите огнища, хората щяха да ме помислят за вманиачен ".
 Половината инфектирани с ковид - в Европа
Половината инфектирани с ковид - в Европа

Общият брой инфектирани в Европа е към 700 хиляди души

Италия поддържа тезата, че една от аргументите за огромния брой регистрирани случаи тук е, че е направила повече проби, в сравнение с доста други западни страни. Докато Британия сега прави приблизително към 14 000 теста дневно, равнището на тестване в Италия е към двойно по-голямо от това. През миналия ден са осъществени над 50 000 теста.

Конте отхвърля да подлага на критика непосредствено която и да е друга страна, че тества прекомерно малко - само че той съпоставя това със " справяне със обстановката на мрачно ".

Забавянето на скоростта на инфекцията последователно облекчава натиска в интензивните отделения , макар че в Ломбардия и някои други области те остават покрай потенциала си. Центата за медиците в Италия е голяма - близо 100 лекари са починали .

Помощ Италия получи, в това число от Китай, Куба и Русия, които изпратиха медицински екипи и консумативи . Москва се възползва от самодейността, добавяйки обръщение " от Русия с обич " към самолета с съоръжение. Руската държавна телевизия излъчи фрагменти на италианец, който заменя флага на Европейски Съюз с съветски .

На въпрос дали помощта на Русия за Италия има условия, в това число италианското държавно управление да поддържа анулацията на глобите на Европейски Съюз против Москва , Конте отговори, че " простата клевета ме наскърбява надълбоко . Това е засегнатост за италианското държавно управление... и също за Владимир Путин , който в никакъв случай не би и сънувал да употребява това като лост. "
 Берлускони благодари на Путин за помощта
Берлускони благодари на Путин за помощта

Руски медици са в Бергамо

Факт е, че Италия се нуждае от всички другари , които може да получи сега, като най-новите прогнози допускат, че огнището ще докара стесняване на стопанската система с повече от 11% , а националният дълг да се повиши до неустойчиви равнища.

Премиерът го назова " икономическо и обществено изключително състояние ", което тества финансовата конструкция на всяка страна. В Южна Италия има изолирани случаи на набези на супермаркети . Четири седмици след затварянето в цялата страна търпението е под тестване.

И защото тази рецесия се разраства, италианците към този момент са изтощени от ежедневните загуби на стотици животи . Има вяра, че най-лошото от епидемията е зад тях - само че ще отнеме потомство за възобновяване.

" У сещам болката от зейналата рана , която претърпява тази нацията, зад числата стоят имена и семейства, истории от живота и разрушени фамилии . Италианската нация страда ", разяснява Джозепе Конте.
 Шефът на научноизследователската активност на Европейски Съюз засегнат хвърли оставка
Шефът на научноизследователската активност на Европейски Съюз засегнат хвърли оставка

Проф. Ферари е отчаян от Европейски Съюз и неналичието на съгласуваност против Covid-19
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР