Италианският премиер Джузепе Конте подаде оставка на фона на разрив

...
Италианският премиер Джузепе Конте подаде оставка на фона на разрив
Коментари Харесай

Коалиционен разрив в Италиа, премиерът Джузепе Конте подаде оставка

Италианският министър председател Джузепе Конте подаде оставка на фона на раздор сред съдружните сътрудници „ Северна лига “ и „ Пет звезди “.
Конте остро разкритикува водача на „ Северна лига “ Матео Салвини, който сложи началото на държавната рецесия, като съобщи, че не може повече да работи с „ Пет звезди “ и изиска избор на съмнение против Конте, оповестява Дарик.

Премиерът Джузепе Конте дефинира държанието на Матео Салвини като „ безконтролно “, защото основава политическа рецесия в Италия поради персонални и партийни ползи. Лидерът на партията „ Северна лига “ внесе избор на съмнение против Конте, като съобщи, че не е в положение повече да работи с съдружните си сътрудници от антисистемното придвижване „ Пет звезди “.

„ Северна лига “ и „ Пет звезди “ образуваха управническа коалиция доскоро повече от година, като Конте беше посочен за министър председател като самостоятелна фигура. В послание към италианския Сенат през днешния ден Джузепе Конте посочи, че Салвини „ търси предтекст за нови избори “ след триумфа на паритята му на вота за Европейски парламент през май.

„ Северна лига “ зае първото място с 34 %, до момента в който „ Пет звезди “ получи едвам 17 на 100 от гласовете. Конте уточни, че Салвини е подкопал работата на държавното управление и разгласи, че ще подава оставката си като министър председател при президента на Италия. Лидерът на „ Пет звезди “ Луиджи ди Майо написа по-рано във Facebook, че „ Северна лига “ ще трява да дава отговор за решението си да провали всичко и да сътвори държавна рецесия в средата на август.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР