Италианският премиер Джузепе Конте обяви извънредно положение в Генуа след

...
Италианският премиер Джузепе Конте обяви извънредно положение в Генуа след
Коментари Харесай

Италия обяви извънредно положение в Генуа след срутването на моста

Италианският министър председател Джузепе Конте разгласи изключително състояние в Генуа след сриването на моста, който умъртви 39 души и препречи основния път към южна Франция.
На конференция той изясни, че подхваща мярката по молба на локалните управляващи. Конте подлага на критика оператора на автомагистралата, която минаваше по моста " Моранди " - " Аутостраде пер л`Италия ", и съобщи, че управляващите няма да чакат края на полицейското следствие, с цел да подхващат дейности против него.
По-рано през днешния ден вицепремиерите на Италия Луиджи ди Майо и Матео Салвини единомислещо оповестиха желанието си да лишават концесията на Аутостраде пер л`Италия ".
В същото време министърът на стопанската система и финансите Джовани Триа регистрира " нуждата от сериозен проект за държавни вложения в инфраструктурата, което е приоритет на държавното управление и за тази цел няма да има бюджетни ограничавания ".
Министърът на превоза и инфраструктурата Данило Тонинели сподели през днешния ден, че " Аутостраде пер л`Италия " ще би трябвало да даде своя принос към разноските за реконструкцията на моста, заяви организация " Ройтерс ".
Тонинели не отхвърли опцията концесията на автомагистрала А10 да бъде трансферирана на държавната компания за ръководство на пътищата " Анас " (Anas), добавя " Република ".
" Аутостраде пер л`Италия " заяви през днешния ден в официално съобщение, че е провеждала постоянни детайлни инспекции на структурата преди нещастието и те са посочили удовлетворяващи резултати.
Операторът твърди, че програмата за поддържане на моста се дефинира от резултатите от постоянните инспекции и е била утвърдена от министерството на инфраструктурата и превоза.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР