Италианският премиер Джорджия Мелони посети Триполи в събота, за да

...
Италианският премиер Джорджия Мелони посети Триполи в събота, за да
Коментари Харесай

Италианският премиер посети Либия

Италианският министър председател Джорджия Мелони посети Триполи в събота , с цел да подписа газова договорка за 8 милиарда $ , ориентирана към увеличение на енергийните доставки за Европа макар несигурността и политическия безпорядък в северноафриканската страна, предава Ройтерс.

Мелони се срещна с министър-председателя на Либия Абдулхамид ал-Дбейба , началник на интернационално приетото Правителство на националното единение (ПНЕ) в Триполи, като с изключение на върху силата диалозите също се концентрираха върху миграцията през Средиземно море.

През последната година европейските страни от ден на ден се стремят да заменят съветския газ с енергийни доставки от Северна Африка и други места поради войната в Украйна.

, като построи ново стратегическо партньорство там, което включва вложения, с цел да помогне на държавната енергийна компания Sonatrach да усили производството.

Въпреки това, споразуменията, реализирани в Триполи, може да бъдат подкопани от вътрешния спор в Либия , който раздели страната сред съперничещи си фракции, които се борят за надзор над държавното управление и оспорват взаимно претенциите си за политическа легитимност.

Базираният на изток парламент и фракциите, които го поддържат, обявиха при започване на предходната година, че държавното управление към този момент не е законно, отхвърляйки покупко-продажбите, които Триполи подписа с непознати страни.

Хаосът в Либия след подкрепеното от НАТО въстание през 2011 година, което смъкна автократа Муамар Кадафи, остави огромна част от страната в ръцете на въоръжени фракции. От няколко години в Либия е ситуирана дребна италианска военна задача.
 Дендиас провокира изострен дипломатически скандал с Либия
Дендиас провокира изострен дипломатически скандал с Либия

Той отхвърли среща с интернационално приетото държавно управление в Триполи
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР