Италианският премиер Джорджия Мелони каза в изявление в събота, че

...
Италианският премиер Джорджия Мелони каза в изявление в събота, че
Коментари Харесай

Нападения срещу италиански дипломатически представителства в Европа

Италианският министър председател Джорджия Мелони сподели в изказване в събота, че италианска дипломатическа благосъстоятелност е била обект на вандализъм в Германия и Испания , предава Associated Press.

Премиерът сподели, че колата на дипломата Луиджи Естеро е била опожарена в Берлин , до момента в който италианското консулство в Барселона е било атакувано от вандали . Няма известия за потърпевши. Италианската осведомителна организация ANSA заяви, че и двата случая са станали в петък.

Мелони сподели, че италианското държавно управление следи " със угриженост и внимание тези нови случаи на принуждение против наши чиновници и дипломатически задачи ".

Насилието идва съвсем два месеца след. Тогава малко известна анархистка група пое отговорност, наричайки това демонстрация на взаимност към ограничения от независимост италианския анархист Алфредо Коспито , който преди три месеца разгласи гладна стачка поради изискванията в пандиза в Сардиния.

През 2012 година Коспито простреля с револвер в крайници Роберто Адинолфи , основния админ на Ansaldo Nucleare, италианска компания за нуклеарна сила. Коспито съобщи в съда, че е стрелял по Адинолфи, за да стачкува против развиването на нуклеарната сила след нуклеарната злополука във Фукушима в Япония .

Предишна офанзива след това беше обвързвана с Коспито: детонацията на експлозиви през 2006 година пред полицейска академия във Фосано, град в Пиемонт в Северна Италия . Няма потърпевши при детонацията късно през нощта.

Миналия април Върховният съд на Италия постанови, че лишеният от независимост Коспито е работил като основен подстрекател на анархистка терористична активност, общувайки с сътрудници анархисти посредством книги, публикации, онлайн известия и мнения, до момента в който е излежавал присъди в пандиза с висока степен на сигурност в Банкали, Сардиния.

Властите го упрекнаха, че е работил като водач на войнствена анархистка група с връзки отвън Италия, известна като Неформалната анархистка федерация - Международен революционен фронт. Този колектив от " въстанически анархисти " се преглежда като възходяща опасност в отчет от 2014 година на Центъра за битка с тероризма в Уест Пойнт, американската военна академия.

Обявявайки го за водач на анархисткото придвижване, италианските управляващи подредиха Коспито да бъде подложен в цялостна изолираност , прекъсвайки контакта му с външния свят. Така той споделя ориста на прословутите свирепи босове на италианската мафия, които също са изцяло изолирани от външния свят.
 Анархисти нахлуха в гръцка медия
Анархисти нахлуха в гръцка медия

Малко по-късно са се изтеглили преди полицията да пристигне
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР