Италианският национален отбор трябва да бъде гладен за отмъщение след

...
Италианският национален отбор трябва да бъде гладен за отмъщение след
Коментари Харесай

Помощникът на Манчини: Гладни сме за отмъщение

Италианският народен тим би трябвало да бъде " гладен за възмездие " след отсъствието си от финалите на Световното състезание в Катар, сподели помощник-треньорът на " адзурите " Алберико Евани пред Stats Perform, представен от ДПА. Четирикратните международни първенци ще играят с Испания на финалите в Лигата на нациите през юни и ще имат късмет още веднъж да се потвърдят като водеща мощ във футбола.

Италианците пропуснаха втори следващ Мондиал, след шокираща загуба в плейофите против Република Северна Македония през март, само че се класираха за финалната четворка в Лигата на нациите във второ следващо издание.

Бившият национал Евани, който е вицешампион на Световното състезание в Съединени американски щати през 1994 година, се причисли към щаба на селекционера Роберто Манчини през 2018 година.

" Страдали сме против тях в предишното поради стила им. Бихме предпочели да ги избегнем, само че също по този начин е хубаво да играем против тях, защото можем да забележим дали сме се подобрили. Ние сме единствените два тима, които стигнаха до финалната четворка в последните две следващи издания на шампионата. Гладни сме за възмездие и желаеме да си върнем това, което ни остана в Лондон преди две години ", разяснява Евани.

Италия завоюва Евро 2020, побеждавайки Англия след осъществяване на дузпи на финала на стадион " Уембли " през лятото на 2021 година.

" Имахме лагер тъкмо преди Коледа и извикахме всички тези млади играчи. Имат много качества, а и са забавни и с огромно бъдеще пред тях. Надяваме се, че техните клубове ще им разрешат да играят повече, с цел да могат да натрупат нужния опит. Имаме гении и считам, че бъдещето е ярко ", сподели още експертът. 

Италия среща Испания на 15 юни в Милано.

Автор: Асен Даскалов, БТА
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР