Италианският министър на вътрешните работи Матео Салвини поръча да бъде

...
Италианският министър на вътрешните работи Матео Салвини поръча да бъде
Коментари Харесай

Салвини поиска доклад за ромските лагери в страната, планира закриването им

Италианският министър на вътрешните работи Матео Салвини поръча да бъде направен отчет за съществуването на ромски лагери на територията на страната, с оглед възможното им затваряне, съобщи Франс прес.

Салвини, който е и вицепремиер и водач на крайнодясната партия "Лига ", изиска от локалните управляващи да изготвят "доклад за наличието на роми, синти и каминанти (номади) ". Целта е да се удостовери съществуването на незаконни лагери, с цел да се приготви проект за премахването им, заяви вътрешното министерство в официално съобщение.

Местните управляващи имат две седмици, с цел да приготвят поискания отчет.

Синтите и ромите са обичайно номадски етнически групи, които живеят в Европа от епохи. Съветът на Европа прави оценка броя на синтите, ромите и каминантите в Италия на сред 120 000 и 180 000.

Съотнесено с цялото население, това е едно от най-ниските нива измежду европейските страни. Повече от половината от представителите на тези общности имат италианско поданство, работа и жилище, само че обществената им интеграция е комплицирана и враждебните прояви против тях са постоянно събитие.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР