Италианският мафиотски бос Роко Морабито избяга от затвор в уругвайската

...
Италианският мафиотски бос Роко Морабито избяга от затвор в уругвайската
Коментари Харесай

Мафиотски бос на Ндрангета избяга от затвор в Уругвай преди да бъде екстрадиран

Италианският мафиотски необут Роко Морабито избяга от затвор в уругвайската столица Монтевидео, където изчакваше да го екстрадират в Италия, оповестиха от вътрешното министерство.

Морабито и още трима пандизчии "избягаха през дупка в покрива на постройката “ късно в неделя и ограбили притежателите на намираща се наоколо плантация, гласи известие на вътрешното ведомство.

В него се споделя, че 52-годишният незаконен необут – той е висша фигура в калабрийската Ндрангета, който беше задържан в Уругвай през 2017 година след десетилетия търсене – е очаквал изгонване поради "международен трафик на дрога “.

"Поемам два задължения, първо да хвърля светлина върху това по какъв начин е избягал, с молба за неотложно пояснение от държавното управление в Монтевидео. Тогава ще продължим лова за Морабито, където и да е. "

Дългогодишният дезертьор Морабито, именуван "кралят на кокаина ", е един от най-издирваните мъже на Италия, когато беше задържан в хотел в центъра на Монтевидео. Неговият юрист сподели пред кореспонденти по това време, че той бил в хотела, защото си търсел нов апартамент след разлъка с жена си.

Регистрацията помогнала за разкриването на Moрабито, който се укрива от закона от 23 години.

Той е живял от 2004 година в Пунта дел Есте, харесвано от богатите южноамериканци кътче, намиращо се на към 90 минути път с кола североизточно от Монтевидео.

В последна сметка той се открил в селски парцел с фермерска къща в тоскански жанр на към 40 километра от Пунта дел Есте.

Според представители на управляващите по това време той придобил уругвайско местопребиваване, откакто е влезнал в страната с подправен бразилски паспорт на името на Франсиско Капелето.

Морабито, капо в калабрийската Ндрангета, най-страшната проведена незаконна формация в Италия, в началото бе задържан по обвинявания във подправяне на документи за идентичност, само че очакваше изгонване на по-сериозни обвинявания от септември 2017 година

Другите трима мъже, които избягаха с Морабито, чакаха екстрадиция в Бразилия и Аржентина, в това число един по обвинявания в ликвидиране.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР