Италианският крайнодесен опозиционен лидер Матео Салвини заяви, че ще бойкотира

...
Италианският крайнодесен опозиционен лидер Матео Салвини заяви, че ще бойкотира
Коментари Харесай

Салвини ще бойкотира Нутела, защото не е достатъчно италианска

Италианският крайнодесен опозиционен водач Матео Салвини съобщи, че ще бойкотира шоколадовите артикули " Нутела " (Nutella), тъй като съставките им не са 100 % италиански, предадоха ДПА и Българска телеграфна агенция.

" Открих, че Нутела употребява турски лешници, а аз избирам да подкрепям компании, употребяващи италиански артикули ", сподели Салвини на протест нощес.

" Предпочитам да хапвам италианското, в случай че мога да го подкрепя по този метод и да подкрепя италианските фермери ", добави той.

46-годишният Салвини обича да дава гласност питателните си привички като част от своята тактика в обществените мрежи, а Нутела постоянно участва в фотосите на храна на страниците му в Туитър и Facebook, отбелязва ДПА.

Той е отпред на националистическата партия " Лига ", която употребява лозунга " италианците преди всичко ". Тя води в социологическите изследвания с поддръжка от към 32 %.

Производителят на " Нутела ", Фереро (Ferrero), е най-големият покупател на лешници в света. Италианската годишна продукция обаче не може да задоволи индустриалните потребности на компанията.

По данни на Организацията на Организация на обединените нации по издръжка и земеделие (ФАО) Турция дава 70 % от международния рандеман на лешници, следвана от Италия с близо 20 %. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР