Италианският гранд Наполи разгроми Лацио с 4:0 като домакин в

...
Италианският гранд Наполи разгроми Лацио с 4:0 като домакин в
Коментари Харесай

Наполи почете Марадона с разгром над Лацио за първото място в Серия А!

Италианският гранд Наполи разгроми Лацио с 4:0 като хазаин в дербито от 14-ия кръг в . Победата за неаполитанците бе специфична заради две аргументи: от една страна се изкачиха еднолично на върха в класирането, а от друга - триумфът бе отличен метод да почетат паметта на именития Диего Марадона.
На 25 ноември се навърши година от гибелта на , който несъмнено е най-великият състезател в историята на Наполи и един от най-великите в историята на футбола изобщо. В негова чест на стадиона на Наполи, който бе преименуван на " Диего Армандо Марадона ", бе издигната и скулптура на аржентинеца, открита преди дуела с Лацио.

Иначе си улесни задачата в дербито с Лацио, откакто стигна до две ранни попадения в първите 10 минути на мача. Пьотр Желински и Дрис Мертенс дадоха преднина на " дребните магаренца ", които в 29-ата минута стигнаха и до трето попадение, осъществено още веднъж от Мертенс.
В края на мача халфът Фабиан Руис добави още един гол за Наполи, с което отборът оглави класирането в Серия А с актив от 35 точки - с три повече от втория Милан, който изненадващо загуби от Сасуоло. е на осма позиция с 21 пункта. В идващия кръг Наполи ще се изправи таман против Сасуоло, до момента в който Лацио посреща Удинезе.
Източник: sportlive.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР